Presedintele Senatului, liderul PLR Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, luni, ca PSD si PLR vor semna, inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale, protocolul de refacere a USL.

Intrebat, luni, daca vede posibila semnarea unul protocol pentru refacerea USL, Tariceanu a raspuns afirmativ.
El a aratat ca nu e vorba de o refacere simbolica, ci despre una "de substanta". Tariceanu a admis ca suprapunerea intre USL si noul proiect politic nu va fi "perfecta". "Sigur ca nu putem sa punem noul proiect intr-o suprapunere perfecta peste cel vechi. Dar ceea ce e important e ca vom avea din nou o contructie politica in care sa fie reprezentat PSD si PLR", a subliniat Tariceanu, care a mentionat ca si celelalte formatiuni ale USL vor face parte si vor semna protocolul de refacere, relateaza Mediafax.

Aceasta constructie politica urmeaza sa primeasca si o haina juridica.

Solicitat sa comenteze faptul ca PLR nu e recunoscut in mod oficial, el a raspuns: "Sunt doua lucruri ce trebuie separate: pe de o parte avem constructia si ideea politica si, sigur ca aceasta constructie politica urmeaza sa primeasca si o haina juridica. Ele nu sunt conditionate, dar primeaza actiunea politica".

Intrebat cand va va fi semnat acest protocol de refacere a USL, Tariceanu a raspuns: "Cel mai probabil in aceasta saptamana, in zilele urmatoare, inainte de turul doi". Intrebat, pe de alta parte, daca PLR intra la guvernare, el a raspuns: "Nu sunt lucruri neaparat legate, nu exista o conditionare in acest sens".

Citeste si:
Tariceanu ameninta: Daca desfiintati SS, urmeaza motiune de cenzura
Tariceanu ameninta: Daca...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Primul site care va fi închis pentru fake news: StiriDeMoment.ro
Setari Cookie-uri