Presedintele Klaus Iohannis a postat, sambata, un mesaj video pe Facebook, de Ziua Unirii Principatelor Romane, in care arata ca Romania este astazi tara UE cu drepturi depline, si transmite sa fim, cu incredere in prezent, oriunde ne-am afla, un popor al unitatii, in numele proiectului Romania.

In postarea de pe Facebook, presedintele Klaus Iohannis arata ca ”Ziua Unirii Principatelor Romane, moment simbolic din istoria Romaniei, ne readuce aminte cat de importante sunt solidaritatea si unitatea unui popor”, noteaza Mediafax. In mesajul video, filmat la Palatul Cotroceni, seful statului afirma ca ”in 1859, la Iasi, o generatie de oameni politici vizionari realiza un pas important catre unirea tuturor provinciilor romanesti, iar istoria tarii se indrepta catre modernitate si catre valorile europene”.

”156 de ani mai tarziu, Romania este tara a Uniunii Europene, cu drepturi depline, iar romanii calatoresc si muncesc pretutindeni. Cu incredere in prezent sa fim, oriunde ne-am afla, o natiune a unirii si un popor al unitatii, in numele singurului proiect care ne da identitate si se numeste Romania”, transmite presedintele Klaus Iohannis in mesajul sau.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ce spune Basescu despre decizia lui Iohannis de a initia un referendum