Dacian Ciolos, despre Corina Cretu

Dacian Ciolos, despre Corina Cretu

"Un portofoliu nu se da unui stat membru, un portofoliu se da unui comisar desemnat. Sigur ca exista o legatura intre calitatea comisarului, competentele lui si portofoliul care i se acorda. Din acest punct de vedere, cred ca Romania nu are motive de suparare, pentru ca are un comisar european desemnat care are un portofoliu important", declara Dacian Ciolos, fostul comisar european pentru Agricultura, citat de Digi24.ro, despre numirea Corinei Cretu, sustinuta de PSD, in functia de comisar European pentru Politica Regionala in 2014.

Dacian Ciolos si fermele de lapte

Dacian Ciolos si fermele de lapte

"Producatorii de lapte romani culeg, in covarsitoarea lor majoritate pe nedrept, rezultatele catorva saptamani in care consumatorii au fost bombardati cu informatii despre scandaluri legate de calitatea si siguranta produselor romanesti. Laptele varsat in camp este un gest extrem al unor oameni care si-au facut treaba corect si care se vad in situatia de a pune lacatul pe ferme din cauza iresponsabilitatii altora", a spus Dacian Ciolos, fost comisarul european al Agriculturii in 2013, cu privire la problema increderii in produsele nationale.

Ciolos, despre viitorul agriculturii

Ciolos, despre viitorul agriculturii

"Dincolo de orice politici publice, dincolo de orice subventii, de fapt, viitorul agriculturii romanesti este decis de noi si de comportamentul nostru atunci cand, in fata raftului, cumparam un produs sau altul, fie ca vorbim de lapte, de carne, de fructe sau de legume. Eu unul, de cate ori am ocazia, cumpar produse romanesti, produse care-mi spun ceva si pe care as vrea sa le mai gasesc si peste douazeci de ani", spunea, in urma cu doi ani, comisarul european al Agriculturii, Dacian Ciolos.

Ciolos, despre migratia romanilor

Ciolos, despre migratia romanilor

"Migratia fortei de munca si dreptul de a lucra in alt stat membru este un drept, nu este o favoare facuta Romaniei, Bulgariei sau oricarui alt stat membru. E un drept prevazut de Tratat (...) Sa nu mai alimentam scuze ca romanii se duc sa munceasca in Italia, Spania, Marea Britanie. In UE exista, in momentul de fata, din datele pe care mi le-au dat colegii de la Comisie circa 2 milioane de locuri de munca vacante care justifica inclusiv migratia, pentru ca de-asta avem piata comuna si o libera circulatie, pentru ca forta de munca sa poata sa circule si sa se adapteze la nevoile locale", preciza Dacian Ciolos, in urma cu un an, potrivit Digi24.

Dacian Ciolos: Nu ne-a obligat nimeni sa intram in UE

Dacian Ciolos: Nu ne-a obligat nimeni sa intram in UE

"Europa e un plus fata de a fi roman. Am sansa sa am un portofoliu care reflecta foarte bine acest lucru. Cred ca e o imagine in miniatura a ceea ce ar trebui sa fie abordare europeana in sens mai larg, sa gasim gradul de complementaritate intre ce e mai bine sa fie facut la nivel european si ce e mai bine la nivel national. [...] Nu ne-a obligat nimeni sa intram in UE dar, odata ce ai facut-o, poti sa ti-o asumi pana la capat. Ai doza de europenism pe care ti-o asumi fara sa renunti la identitatea nationala, atat timp cat stai doar in defensiva o sa ramai izolat pentru ca te autoizolezi. Abia in momentul in care iti vei asuma identitatea europeana vei putea sa-ti valorifici identitatea ta de roman. Nu stiu daca romanii sunt mai complexati, dar am impresia ca ne alimentam noi insine acest complex. Nu ne asumam pe deplin ceea ce suntem cu bunele si cu relele", spunea Dacian Ciolos in 2013, citat de Digi24.

Sursa foto: Mediafax