Fostul presedinte Traian Basescu a fost ales in unanimitate, duminica, lider al Partidului Miscarea Populara, dupa ce un rezultat similar s-a inregistrat la congresul Miscarii Populare din octombrie 2015, scrie Mediafax.

In favoarea fostului sef de stat au votat 480 de delegati. "In mod egal imi voi asuma responsabilitatea si daca rezultatele vor fi foarte bune sau mai putin bune. (...) Am convingerea ca imi voi asuma rezultatele foarte bune ale PMP in alegerile locale care vor fi postamentul ca in toamna sa fim un partid care va guverna Romania", a declarat Traian Basescu, dupa anuntul alegerii sale in functia de presedinte al PMP.

CEX PMP a validat cu unanimitate de votuei alegerea lui Eugen Tomac in functia de presedinte executiv, a lui Siegrfried Muresan si Cristian Diaconescu ca prim-vicepresedinti ai formatiunii si a lui Dorel Onaca in functia de secretar general al PMP. PMP a mai validat componenta Comisiei de Cenzori si ai Comisiei de Arbitraj si Integritate a partidului.

Congresul Miscarii Populare a votat pe 24 octombrie in unanimitate motiunea «Romania mea», condusa de Traian Basescu, care a devenit astfel presedinte al partidului. Deputatul Eugen Tomac a fost ales presedintele executiv al MP, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu si europarlamentarul Siegfrid Muresan prim-vicepresedinti, iar Dorel Onaca secretar general. Traian Basescu nu poate schimba numele partidului, formatiunea sa se va numi in continuare "Partidul Miscarea Populara" si nu "Miscarea Populara", au decis, vinerea trecuta, magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

''La Curtea de Apel Bucuresti fost respinsa inregistrarea MP, ceea ce inseamna ca si programul si conducerea si statutul noii formatiuni au fost respinse. Ca atare, (...) varful partidului a demisionat si a fost inregistrat ca reprezentand conducerea noului partid. Prin respingere trebuie sa reasezam conducerea PMP, pentru ca daca organizatiile teritoriale nu au fost afectate, conducerea la varf a fost afectata'', a declarat Traian Basescu in deschiderea Colegiului National PMP.

Citeste si:
Basescu propune reducerea "consistenta" a personalului bugetar
Basescu propune mai multe...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Sondaj CURS pentru Primaria Bucuresti: Firea, Basescu si Nicusor Dan
Setari Cookie-uri