Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, miercuri, in urma afirmatiilor facute pentru News.ro de avocatul mostenitorilor sculpturii ”Cumintenia Pamantului”, ca Ministerul Culturii nu a semnat un contract, ci a incheiat un proces-verbal cu proprietarii.

”Nu exista un contract, exista un proces verbal, care a fost la data respectiva explicat de ministrul Culturii”, a spus Liviu Iolu la intalnirea cu presa, conform News.ro.

El a precizat ca nu a vazut nicio noutate in declaratiile avocatului proprietarilor vazute in mass-media.

”Sunt lucruri publice, care au fost spuse inca de la inceputul acestei campanii. Remarc un reviriment al campaniei de donatii pentru achizitionarea Cuminteniei Pamantului in acest moment, sunt donatii din ce in ce mai multe si mai consistente", a mai spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

In plus, Liviu Iolu a mentionat ca Guvernul isi pune mari sperante privind strangerea donatiilor pentru achizitionarea sculpturii lui Constantin Brancusi in teledonul organizat de TVR pe 18 septembrie. Avocatul mostenitorilor operei ”Cumintenia Pamantului”, Bogdan Grabowski, a declarat marti, pentru agentia de presa News.ro, ca la data convenita in acordul semnat cu Ministerul Culturii, 31 octombrie, statul roman va plati 11 milioane de euro pentru achizitionarea sculpturii lui Constantin Brancusi, indiferent de suma stransa prin subscriptia publica lansata de Guvern.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
MNAR a prelungit contractul de comodat pentru "Cumintenia Pamantului"
Setari Cookie-uri