In cadrul congresului PSD din data de 10 martie, social-democratii vor vota pentru functiile de presedinte executiv, secretar general si vicepresedinte, a anuntat liderul PSD LIviu Dragnea, dupa sedinta CEx, scrie Digi24. Later edit: Dragnea isi mentine sprijinul fata de Tudorel Toader: "acel raport nu poate fi combatut".

Potrivit declaratiilor liderului PSD, Liviu Dragnea nu va mai cere atat de des invocatul vot de reconfirmare. Mai mult, Comitetul Executiv a aprobat, in sedinta de luni, modificarile la Statutul PSD dorite de Dragnea, iar alte modificari ar putea fi adoptate vineri, intr-o alta sedinta a CEx.

„In primul rand, s-a luat decizia privind organizarea de alegeri pentru presedinte executiv, secretar general - pentru ca am adoptat o propunere de modificare a Statutului, pentru ca secretarul general sa fie ales de congres - si pentru vicepresedinti”, a tinut sa precizeze Liviu Dragnea, la finalul sedintei Comitetului Executiv.

„S-a adoptat, de asemenea, modul in care sa fie constituit Biroul Permanent National si anume cate doi vicepresedinti pentru fiecare regiune, pentru a avea o reprezentare completa si echilibrata pe tot teritoriul tarii, si s-a votat si paritatea barbati-femei - 8 vicepresedinti femei, 8 vicepresedinti barbati”, a mai spus Dragnea.

Concret, congresul din 10 martie se va desfasura dupa noi reguli, impuse de actualul sef al PSD. Liviu Dragnea a precizat ca modificarile propuse de el au fost adoptate cu majoritate de voturi, inregistrandu-se „trei sau cinci” abtineri.

De asemenea, din cadrul Statutului partidului a fost eliminata interdictia pentru presedintii de organizatii judetene de a candida la o functie in conducerea centrala.

Pentru cele 16 functii de vicepresedinte, candidatii trebuie sa aiba „macar” sustinerea organizatiei din care fac parte. „Candidaturile se depun incepand de astazi pana joi, ora 16.00”, a aratat Dragnea, care a precizat si ca vineri va mai avea loc o sedinta a CEx pentru a aproba „urmatoarele propuneri de modificare a Statutului”.

„Le-am sugerat barbatilor sa nu vina totusi joi, de 8 martie, cred ca ar trebui sa se ocupe de alte lucruri, au timp pana atunci”, a declarat Dragnea referitor la depunerea candidaturilor pentru functiile de vicepresedinte. Acesta a mai aratat ca in sedinta de luni nu a fost anuntata nicio candidatura.

Cat despre votul de reconfirmare in functie, pe care a spus in repetate randuri ca il va cere la congresul extraordinar si care a fost invocat inclusiv ca pretext pentru convocarea congresului, Liviu Dragnea s-a razgandit. Nu il mai cere, dar nu pentru ca nu ar mai vrea, ci pentru ca social-democratii nu considera necesar.

Fara candidat la prezidentiale

Liviu Dragnea a negat categoric ca la congresul de sambata ar putea fi decis candidatul la presedintie al PSD pentru alegerile de anul viitor.

"Este mult prea devreme", a tinut sa precizeze acesta.

De asemenea, intrebat de o jurnalista daca intentioneaza sa fie prezidentiabilul PSD, Liviu Dragnea a raspuns razand: "Mai e pana atunci, domnisoara".

"Nu discutam acum despre asta", a continuat liderul PSD.

PSD il sustine in continuare pe ministrul Toader

Cu toate ca nu a fost intrebat in mod special de jurnalisti, Liviu Dragnea a tinut sa isi arate sustinerea fata de ministrul Tudorel Toader, in conditiile in care in presa au aparut speculatii cum ca PSD ar cere demisia sa, dupa esecul inregistrat pana acum privind revocarea sefei DNA.

"Ca sa nu existe dubii: eu am citit raportul dl Tudorel Toader cu foarte mare atentie, il sustin pe ministrul Toader fara niciun fel de ezitare. Nu stiu despre alte criterii, dar acel raport nu poate fi combatut de cineva de buna credinta", a tinut sa precizeze Liviu Dragnea, chiar daca toti cei 6 membri ai Sectiei pentru procurori a CSM au votat la impotriva raportului intocmit de Tudorel Toader.

Liviu Dragnea a declarat ca "a fost o avalansa de critici" impotriva ministrului Justitiei si zvonuri "ca va fi revocat".

"Am vrut sa fac aceasta declaratie ca sa nu existe niciun fel de dubiu", a mai spus inca o data Liviu Dragnea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri