Campania Fara Penali in Functii Publice prin care partidul de opozitie Uniunea Salvati Romania si-a propus sa modifice Constitutia astfel incat persoanele condamnate penal sa nu mai poata ocupa functii publice evolueaza accelerat. Astfel, la o luna jumatate de la inceperea campaniei au fost stranse 120.000 de semnaturi din cele 500.000 necesare, conform reprezentantilor USR, pentru wall-street.ro.

Bucurestiul este pe primul loc ca semnaturi, urmat de Cluj, Sibiu, Timis si Constanta.

USR va trebui sa stranga 500.000 de semnaturi pana la inceputul toamnei pentru ca propunerea de modificare a Constitutiei sa se poata concretiza.

Initiativa cetateneasca isi propune sa interzica persoanelor condamnate penal, si care nu s-au reabilitat, sa ocupe functii publice alese. In timp ce initiativa era depusa pe masa Monitorului Oficial, la Camera Deputatilor au fost votate legile justitiei de catre reprezentantii actualei coalitii de guvernare. Un demers care arata ca celor din PSD-ALDE le este teama de justitie si vor sa controleze statul prin acapararea justitiei.

Desi este un demers de bun simt in orice stat civilizat, opozitia incearca sa il blocheze. In ultima perioada voluntarii au fost supusi atacurilor jandarmeriei si politiei, dar si huliganilor care au aruncat cu obiecte in cei care incercau sa stranga semnaturi.

Puteti contribui la aceasta initiativa semnand aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri