Calin Popescu Tariceanu, al doilea om in stat, a sustinut marti ca DNA a transformat Romania “in cea mai corupta tara din Europa”, acesta fiind serviciul facut tarii in urma condamnarilor pentru abuz in serviciu, infractiune care nu se regaseste in alte tari, cum ar fi Germania sau Franta, scrie Hotnews.

”La noi toata lumea a fost acuzata pe banda, dosarele instrumentate la DNA pentru coruptie 90% sunt pe abuz in serviciu, infractiune conexa coruptiei. Toate lucrurile acestea au transformat Romania intr-un exemplu pe care eu il deplang, ca Romania a devenit cu ajutorul DNA tara cea mai corupta din Europa prin numarul de cazuri de coruptie raportate. Ei isi imagineaza toate grozaviile”, a spus Tariceanu, la Cluj, intr-o conferinta de presa.

El a mai sustinut ca a avut o discutie cu colegi liberali veniti in Romania, care l-au intrebat daca se modifica cele doua coduri si daca sub 50.000 de euro se considera ca nu este furt.

„Le-am spus ca nu este vorba despre sume furate, le-am explicat cum e cu abuzul in serviciu. Daca urmare a unei decizii administrative, prejudiciul este mai mic de 50.000 de euro se considera ca este o sanctiune administrativa, peste 50.000 e penala, dar nu e vorba de a fura. Intre 2000 si 2017 au fost 6700 de condamnari in Romania pe coruptie, asta este serviciul pe care DNA l-a facut Romaniei, probabil ca 90% dintre aceste condamnari nu ar fi avut loc daca abuzul in serviciu nu era fapta de coruptie. E normal sa ne uitam la modul cum sunt alcatuite codurile penale, cum sunt definite infractiunile, sa le aliniem la practica europeana. Daca vrem sa mentinem statutul politienesc, cu mentalitatea din anii 1950, si sa incepem epurarile politice, cum s-au intamplat, spuneti ca asta e modelul pe care vrem sa il urmam, de democratie a la Putin si poate vor zice unii ca asa le place. Eu, procuror sef DNA, asa am invatat de la tata care era procuror comunist ca se face treaba”, a mai comentat liderul ALDE.

Presedintele Senatului se afla marti la Cluj, unde a avut o intalnire cu membrii organizatiei ALDE. Tariceanu a fost intampinat de un grup de protestatari care l-au huiduit si i-au strigat ”Nu vrem sa fim condusi de hoti!”.

Infractiunea de abuz in serviciu EXISTA in statele nominalizate de Calin Popescu Tariceanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri