Romania este lider la inarmare in Europa Centrala si de Est conform datelor Institutului International de Studii pentru Pace (SIPRI) de la Stockholm. Catalin Popescu Tariceanu este audiat in comisia juridica a senatului pentru a i se ridica imunitatea parlamentara. Citeste mai departe principalele titluri din presa de astazi, 27 noiembrie.

Cum a ajuns Romania lider in Europa Centrala si de Est la inarmare. Romania este lider la inarmare in Europa Centrala si de Est, potrivit datelor Institutului International de Studii pentru Pace (SIPRI) de la Stockholm. Mai exact, raportul arata ca intre 2016 si 2017, cheltuielile militare ale tarilor din regiune au crescut intr-un ritm de 12%, fiind de sapte ori mai ridicate decat cresterea cheltuielilor militare in randul tarilor occidentale ale NATO. Este vorba despre cea mai mare crestere regionala la nivel mondial, iar in frunte se afla Romania (50%), urmata de Lituania (27%) si de Letonia (26%). Cu toate ca exista diferente semnificative intre tari, cheltuielile militare in regiune nu au incetat sa creasca din 2013, dupa sase ani consecutivi de scadere, potrivit Adevarul.

THE TIMES: Coliziunea din Ucraina - ambii lideri au de castigat de pe urma aventurii militare a Rusiei. Atacul Rusiei asupra navelor militare ucrainene din Marea Neagra marcheaza prima etalare de agresiune fatisa a Kremlinului, de la lansarea campaniei asa-numitului razboi hibrid impotriva Ucrainei, de catre presedintele Putin, cu peste patru ani in urma. Pentru Moscova consecintele vor implica probabil noi sanctiuni occidentale - lucru de care economia Rusiei care intampina dificultati s-ar putea foarte bine lipsi. Rubla a scazut substantial astazi, in timp ce bursele au reactionat la stirile despre evenimentele din Marea Neagra. Dar tensiunile le-ar putea aduce beneficii atat dlui Putin, cat si presedintelui Porosenko al Ucrainei. Rata de aprobare a dlui Putin a facut un salt brusc dupa anexarea Crimeii de catre Rusia, de la Ucraina in 2014, pe fondul relatarilor de la televiziunea de stat despre "junta militara" care preia conducerea la Kiev, potrivit rador, care citeaza The Times.

Am putea avea o fabrica Volkswagen in Romania

Romania, pe lista scurta pentru o noua fabrica Volkswagen. Romania intra pe lista scurta pentru noua fabrica Volkswagen din Estul Europei. Desi initial tara noastra parea scoasa din schema celui mai mare constructor de automobile din cauza infrastructurii proaste si a lipsei de personal, mai multe surse apropiate situatiei au declarat pentru publicatia germana Automobilwoche ca decizia nu a fost inca luata si ca Romania si Bulgaria s-ar putea lupta pentru a produce doua dintre modelele constructorului german. Constructorul german nu a anuntat concret unde ar putea fi construita noua uzina si nici nu este foarte clar daca oficialii grupului au initiat deja discutii cu autoritatile din Romania si Bulgaria in acest sens.

Calin Popescu Tariceanu, audiat in comisia juridica a Senatului, cu privire la dosarul DNA in care se cere ridicarea imunitatii parlamentare. Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, pentru care DNA a solicitat incuviintarea urmaririi penale, este audiat marti, incepand cu ora 10,00, in Comisia juridica. Comisia trebuie sa elaboreze un raport, care va fi supus votului in plenul Senatului. Pentru ridicarea imunitatii parlamentare a presedintelui forului legislativ este nevoie de jumatate plus unu din voturile senatorilor. Pe 7 noiembrie, Directia Nationala Anticoruptie a cerut Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru Tariceanu. Procurorii sustin ca acesta ar fi primit indirect, in perioada 2007 – 2008, pe vremea cand era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firma austriaca, noteaza Libertatea.

Vladimir Putin si Angela Merkel au discutat despre conflictul din Marea Neagra. Presedintele rus Vladimir Putin i-a impartasit cancelarului federal german Angela Merkel “profunda ingrijorare” a Moscovei dupa instaurarea in Ucraina a legii martiale. Putin i-a cerut Angelei Merkel sa descurajeze Kievul in legatura cu orice actiune “negandita”, a anuntat marti Kremlinul, intr-un comunicat citat de AFP, transmite Agerpres. Cei doi lideri de stat au avut o convorbire la telefon la initiativa partii germane, pentru a discuta despre “incidentul periculos” care a avut loc duminica in Marea Neagra, potrivit aceleiasi surse. In timpul acestei convorbiri cu Angela Merkel, Vladimir Putin ”si-a exprimat profunda ingrijorare in legatura cu decizia Kievului de a-si aduce fortele armate in stare de alerta si de a instaura legea martiala”, se spune in comunicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri