Partidul Socialistilor Europeni (PES) isi aproba sambata candidatul cap de lista pentru alegerile europene din 2019, olandezul Frans Timmermans, in prezent prim-vicepresedinte ale Comisiei Europene, in cadrul uni congres care are loc la Lisabona, in Portugalia, relateaza DPA.

Timmermans sper sa ii succeada in functie actualului presedinte al CE, Jean-Claude Juncker, dupa alegerile care vor avea loc in luna mai, conform Agerpres.ro.

Cel mai apropiat rival al sau, conservatorul german Manfred Weber, din partea Partidului Popular European (PPE, de centru-dreapta), spera de asemenea sa devina presedinte al CE.

"Este vorba de o alegere intre Manfred Weber din Bavaria si Frans Timmermans din Europa", a declarat Achim Post, social-democrat german si secretar general al PES, in deschiderea de vineri a congresului partidului.

"Frans, ne bazam pe tine si tu te poti baza pe noi", i-a transmis el olandezului.

In varsta de 57 de ani, Timmermans a fost fara concurenta in cursa pentru candidatura PES, dupa ce un alt potential nominalizat, slovacul Maros Sefcovic, s-a retras inainte de vot.

Alegerile europene din luna mai vin in contextul in care social-democratii si alte partide de stanga din Europa s-au confruntat cu mai multe pierderi electorale si sunt in criza, pe fondul ascensiunii partidelor populiste si de extrema-dreapta.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, si premierul Viorica Dancila lipsesc de la congresul socialistilor europeni care se desfasoara vineri si sambata la Lisabona, partidul fiind reprezentat de Rovana Plumb, presedinta organizatiei de femei, si de cativa parlamentari si europarlamentari. La Congres mai participa si fostul ministru pentru afaceri europene, Victor Negrescu. Singurul roman care vorbeste la Congresul PES este Corina Cretu, insa o face in calitate de Comisar European, nu de reprezentant al PSD, conform G4Media.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri