Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, sambata, la Arad, ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a permite Aliantei 2020 sa participe la alegeri "este o victorie a democratiei", in timp ce "decizia superficiala" a BEC " risca sa ne duca in zona fostelor state sovietice", potrivit Agerpres.

Prezent intr-o conferinta de presa la USR Arad, presedintele partidului, Dan Barna, a comentat decizia ICCJ cu privire la contestatia depusa in urma decizie BEC de a nu permite Aliantei 2020 sa participe la alegerile europarlamentare.

"Este o victorie a democratiei in Romania si cuvintele nu sunt mari deloc, este o decizie prin care Romania ramane in Europa. Decizia BEC, o decizie superficiala as spune, risca sa ne duca in zona fostelor state sovietice, in zona asiatica a dictaturilor, in care decizia unui om sau decizia luata pe baza unei chichite birocratice impiedica, si ar fi impiedicat si in Romania, partide sustinute de cetateni sa participe la alegeri. Nu exista un drept constitutional mai consistent in materie electorala decat dreptul de a candida, dreptul de a putea sa te prezinti in fata cetatenilor cu un program, cu o viziune, cu o perspectiva. Interzicerea acestui drept, cum a incercat sa faca BEC, era de neacceptat", a declarat liderul USR.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au votat vineri in favoarea Aliantei 2020 USR PLUS, dupa ce Biroul Electoral Central a publicat joi decizia prin care a respins protocolul de constituire a aliantei electorale "Alianta 2020 USR PLUS", motivul invocat fiind acela ca cererea de admitere a protocolului a fost formulata de Dan Barna si Dacian Ciolos care nu au calitatea de reprezentanti ai USR si, respectiv, PLUS.

USR-PLUS se apropie de...
Citeste si: USR-PLUS se apropie de 300.000 de semnaturi pentru Europarlamentare

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
La Cotroceni se discuta despre un referendum pe legile justitiei