Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, sambata, la Arad, ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a permite Aliantei 2020 sa participe la alegeri "este o victorie a democratiei", in timp ce "decizia superficiala" a BEC " risca sa ne duca in zona fostelor state sovietice", potrivit Agerpres.

Prezent intr-o conferinta de presa la USR Arad, presedintele partidului, Dan Barna, a comentat decizia ICCJ cu privire la contestatia depusa in urma decizie BEC de a nu permite Aliantei 2020 sa participe la alegerile europarlamentare.

"Este o victorie a democratiei in Romania si cuvintele nu sunt mari deloc, este o decizie prin care Romania ramane in Europa. Decizia BEC, o decizie superficiala as spune, risca sa ne duca in zona fostelor state sovietice, in zona asiatica a dictaturilor, in care decizia unui om sau decizia luata pe baza unei chichite birocratice impiedica, si ar fi impiedicat si in Romania, partide sustinute de cetateni sa participe la alegeri. Nu exista un drept constitutional mai consistent in materie electorala decat dreptul de a candida, dreptul de a putea sa te prezinti in fata cetatenilor cu un program, cu o viziune, cu o perspectiva. Interzicerea acestui drept, cum a incercat sa faca BEC, era de neacceptat", a declarat liderul USR.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au votat vineri in favoarea Aliantei 2020 USR PLUS, dupa ce Biroul Electoral Central a publicat joi decizia prin care a respins protocolul de constituire a aliantei electorale "Alianta 2020 USR PLUS", motivul invocat fiind acela ca cererea de admitere a protocolului a fost formulata de Dan Barna si Dacian Ciolos care nu au calitatea de reprezentanti ai USR si, respectiv, PLUS.

Citeste si:
Predarea educației sexuale în școli, eliminată din lege la...
Predarea educației sexuale în...
Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Lovitura din partea AEP: PSD pierde toti banii de la europarlamentare
Setari Cookie-uri