Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, considera ca in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) de marti va trebui sa se discute despre demisii "la nivel inalt", despre o reforma profunda a Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), si nu despre bugetele unor institutii.

"In sedinta CSAT de marti nu despre bugete va trebui sa se discute, ci despre demisii la nivel inalt si despre o reforma profunda a STS, incepand cu demilitarizarea si terminand cu readucerea competentelor acestui serviciu in matca fireasca. La fel cum vor trebui luate masuri ferme si la Ministerul Afacerilor Interne. Acum, pana cand nu va fi prea tarziu sa mai reparam ceva!", a scris un mesaj vineri Calin Popescu Tariceanu pe Facebook, in contextul cazului fetei disparute de la Caracal, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Tariceanu, presedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT "nu pentru ca ar fi vrut sa puna ordine in aceste institutii, ci pentru ca vrea sa se asigure ca STS, SRI si restul serviciilor vor primi la rectificarea bugetara sutele de milioane pe care le cer, in conditiile in care ministere importante vor pierde bani".

"Poate ar trebui sa se discute la acea sedinta si cum a gospodarit STS sutele de milioane, miliardele de euro primite de-a lungul anilor din banii romanilor fara a fi capabil sa localizeze un avion, ori un amarat de telefon. In rest, cand a fost vorba de localizat, urmarit, filat, ascultat, filmat cetateni de rand, politicieni, jurnalisti, afaceristi ori magistrati etc., nu au existat niciodata probleme tehnice, sincope, neajunsuri s.a.m.d. Atunci, totul a mers snur", a adaugat Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele ALDE a amintit ca a avertizat in ultima perioada ca "rolul unor institutii ale statului este deturnat de la rolul de protector al cetateanului la cel de complice la abuzuri impotriva lui".

"Este o zi trista! O zi care confirma, din pacate, lucruri despre care am avertizat de nenumarate ori, in special in ultima perioada. Anume ca rolul unor institutii ale statului este deturnat de la rolul de protector al cetateanului la cel de complice la abuzuri impotriva lui. La Caracal se contureaza o situatie infioratoare: o crima care are un faptas, dar si complici in randul celor platiti sa apere cetatenii, sa-i salveze in momentele dificile. Gandul ca Politia - militia? - si procurorii bajbaiau din poarta-n poarta intr-un oras totusi mic, dupa indicatiile bezmetice ale STS, iar apoi asteptau la porti sa le vina te miri ce aprobari speciale, in timp ce victima agoniza, e de-a dreptul terifiant. Politia nu mai stie sa intre decat cu mascatii? Nu mai stiu decat sa sparga usi? Ei nu au auzit ca pot bate la usa unui cetatean sa-i ceara ajutorul in a rezolva o urgenta? Sau ca verifica un apel primit din zona respectiva si verifica daca e totul in regula?", a mai scris Tariceanu in mesaj.

El si-a exprimat speranta ca relatarile presei sa fie infirmate. "Altminteri se cheama ca am ajuns intr-un moment critic al societatii noastre. Un moment cand romanii vad cu groaza cum le sunt luati copiii, vanduti, torturati ori ucisi, in timp ce autoritatile stau cu bratele incrucisate. Dar mi-e teama ca nu vor fi infirmate. Si mi-e teama ca urmeaza sa aflam lucruri inca mai groaznice", a opinat Tariceanu.

O fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, a disparut miercuri, dupa ce a plecat spre municipiul Caracal cu o masina "la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numarul de urgenta 112, spunand ca a fost sechestrata de un barbat, insa autoritatile nu au reusit sa identifice locul in care se afla. Anchetatorii au inceput perchezitia domiciliara la locuinta barbatului de 66 de ani vineri dimineata, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Modul in care au actionat autoritatile in acest caz va fi analizat si de procurori de la Serviciul de Indrumare si Control din cadrul Parchetului General, dar va fi si in atentia CSAT.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri