Alianta USR-PLUS va sustine investirea Guvernului Ludovic Orban, iar daca vor exista eventuale nemultumiri la adresa unuia sau altuia dintre ministrii propusi, vor fi discutate transant in comisii, a declarat duminica, la Brasov, liderul USR, Dan Barna, candidat la alegerile prezidentiale, subliniind ca, in prezent, cel mai important lucru este ca Parlamentul sa voteze noul cabinet saptamana viitoare si nu inainte de alegeri, scrie Agerpres.

"Ii solicit - si am in egala masura incredere in premierul desemnat Ludovic Orban - ca va genera majoritatea necesara pentru investirea acestui guvern. Alianta USR-PLUS, in spatiul comunicational si in Parlament, am fost mereu consecventi cu pozitiile politice pe care ni le-am asumat. Avem un acord politic si probabil luni va fi si semnat formal cu premierul desemnat, prin care vom sustine investitura acestui Guvern, pentru ca este important sa scapam de Guvernul Dancila, e important ca alegerile prezidentiale sa fie organizate de o guvernare legitima, care nu a fost alungata de Parlament printr-o motiune de cenzura si, din aceasta perspectiva, sper ca maine Birourile permanente reunite ale celor doua Camere sa decida ca votul pe noul guvern sa aiba loc in aceasta saptamana, marti sau miercuri, si nu cum aflam pe diverse canale, ca ar urma sa fie impins in saptamana de dinainte de alegeri pentru ca, eventual, printr-un joc de cvorum, sa ramanem cu Guvernul Dancila in continuare, si ca organizator al alegerilor (...)", a declarat Barna, intr-o conferinta de presa, dupa intalnirea cu electoratul din Brasov.

El a subliniat ca parlamentarii Aliantei USR-PLUS vor vota in plen, pentru Cabinetul Orban, iar daca exista nemultumiri legate de unul sau altul dintre membrii propusi, le vor exprima in comisii.

"Exista diverse nemultumiri legate de una sau alta dintre nominalizari, insa, daca ne uitam la toate voturile pe care USR si le-a asumat in Parlamentul Romaniei, am fost mereu consecventi si ne-am respectat cuvantul dat, fiind singurul partid care a avut consecventa nu doar declarata, ci si exprimata in actul de manifestare parlamentara. Avem un acord politic agreat cu premierul desemnat, il vom semna probabil in cursul zilei de maine, vom sustine investitura acestui Guvern, daca sunt obiectiuni, le vom discuta transant in cadrul audierilor din comisii. La votul in plen USR isi va pastra consecventa pe pozitii si pe mesaj, insa e foarte important ca premierul desemnat sa asigure si sa construiasca majoritatea necesara", a spus liderul USR.

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, a mentionat ca premierul desemnat Ludovic Orban si-a asumat organizarea de alegeri anticipate.

"Dincolo de programul de guvernare, isi asuma si organizarea alegerilor anticipate, lucru pe care l-am cerut si noi. (...) Daca vrem un minim de credibilitate a acestei opozitii politice, cred ca trebuie sa mearga pana la capat si sa voteze investirea unui nou guvern dupa ce a votat pentru caderea vechiului guvern. De aceea avem nevoie saptamana viitoare de o decizie rapida", a afirmat Ciolos.

In acest sens, Dan Barna a completat ca subiectul anticipatelor este unul explicit in acordul politic agreat cu premierul desemnat, iar "scenariul este unul permis de Constitutie". "Dupa ce vom avea alegerile prezidentiale finalizate, dupa ce va fi adoptat bugetul - doua elemente necesare a fi solutionate, am agreat sa revenim la discutii pe subiectul anticipatelor", a spus Barna.

Liderii Aliantei USR-PLUS au participat duminica, la Brasov, la o intalnire cu membrii si simpatizantii din judet, in cadrul careia au prezentat obiectivele programului de guvernare, viziunea asupra rolului noului presedinte al Romaniei si au raspuns intrebarilor. In cursul dupa-amiezii, cei doi, alaturi de liderii brasoveni ai Aliantei USR-PLUS, au programata o intalnire cu electoratul pe strazile municipiului Brasov.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri