Vlad Voiculescu (PLUS) a afirmat vineri că, atât timp cât există o "alternativă credibilă" pentru Primăria Capitalei, nu va sta "în calea ei", dar a menţionat că aşteaptă să vadă "care este substanţa înţelegerii" dintre PNL şi Nicuşor Dan.

"Atât timp cât avem un candidat care este onest, care strânge susţinerea partidelor de opoziţie - sau cel puţin a unei majorităţi covârşitoare a partidelor de opoziţie - şi atât timp cât avem siguranţa că acest candidat va câştiga alegerile împotriva PSD şi a Gabrielei Firea, în condiţiile astea eu nu voi merge mai departe cu candidatura. De asemenea, trebuie să spunem că, în condiţiile în care nu vorbim la Bucureşti de un singur om, ci vorbim de o echipă - vorbim de o echipă în Consiliul General, vorbim de o echipă la sectoare, de echipe în consiliile locale - eu nu dau un cec în alb PNL. Aştept să văd care sunt negocierile. O parte dintre ele au fost făcute transparent. Cele din PLUS, din USR PLUS, din Alianţă, au fost făcute transparent. Cred că este păcat, nu pentru mine, dar pentru noi toţi, cred că este păcat că nu am avut un proces la care să contribuie zeci de mii de bucureşteni în a-şi alege în mod transparent candidatul", a arătat el, potrivit Agerpres.

Voiculescu a apreciat că în ultimele zile Nicuşor Dan a "făcut uz de politică veche", "o înţelegere pe la spate" încheiată în timp ce se afla într-o competiţie pentru desemnarea unui candidat unic al Alianţei.

"Cred că este păcat că avem un candidat - e adevărat, susţinut de mai multe partide de opoziţie - dar un candidat care a fost ales pe din dos, un candidat care a fost ales în spatele uşilor închise, mai degrabă după interesele unui şef de partid sau ale altuia, mai degrabă decât în interesul bucureştenilor, mai degrabă decât implicând oamenii. Eu cred - am spus-o întotdeauna, de asta am propus alegeri primare pentru alegerea candidatului Alianţei - cred că oamenii trebuie să fie consultaţi, să aibă un cuvânt de spus atunci când îşi aleg liderii", a afirmat el.

Vlad Voiculescu a mai precizat că va candida pe lista pentru Consiliul General, pentru a-şi promova proiectele. În acest sens, Voiculescu a declarat că ar fi interesat de un post de viceprimar, dar a subliniat că o funcţie nu reprezintă prioritatea sa. Pe de altă parte, el a menţionat că doreşte să vadă care a fost "substanţa" înţelegerii dintre PNL şi Nicuşor Dan.

"Aştept să văd care este substanţa acestei înţelegeri. Înţeleg că există o înţelegere între Nicuşor Dan şi PNL. Aştept să văd în ce constă aceasta, aştept să văd ce a fost promis şi aştept să văd asta în zilele următoare, atunci când o să vedem cum vor arăta echipele pentru Municipiul Bucureşti, pentru Consiliul General, pentru sectoare. Aştept să văd lucrurile astea şi apoi o să vedem cu toţii în ce constă înţelegerea cu PNL", a spus Voiculescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri