Candidatul independent la funcţia de primar al municipiului Mangalia, Mohammad Murad, a declarat, după ce a cerut anularea alegerilor şi repetarea votului în această circumscripţie, că "scandalul" iscat nu este între el şi actualul primar, liberalul Cristian Radu, ci între el şi premierul Ludovic Orban, scrie Agerpres.

"Eu aveam două variante, ori să fac un pas înapoi, ştiind că este o mafie împotriva căreia nu pot lupta singur, ori să merg mai departe, din respect faţă de cei care cred în mine. (...) În 30 de ani am avut foarte puţine probleme cu legea, doar atunci când a fost o comandă şi o singură dată a fost. Acum, în 30 de zile am avut mai mult decât în 30 de ani şi este un semn de întrebare. Dar sunt convins că acest scandal nu este între mine şi actualul primar, ci între mine şi actualul prim-ministru, pe care îl respect cu tot ce face dânsul, pentru că este premierul României", a transmis live Murad pe pagina sa de Facebook.

El l-a întrebat pe Orban de ce atunci când a participat la inaugurarea unui complex hotelier al său l-a considerat "un important investitor, un om de mare caracter", iar acum e catalogat drept "cel care nu face decât lucruri penale".

"Domnule prim-ministru, vă ştiu că sunteţi un om corect şi vă respect, chiar dacă avem de multe ori opinii diferite. Dar ori nu sunteţi informat, ori aveţi vreo intenţie rea. Nu sunt o persoană căreia să i se facă trei dosare în 30 de zile. Şi dovada că nu sunt e că v-aţi autoinvitat, şi aţi venit la deschiderea acestui complex, şi mi-aţi vorbit foarte frumos şi v-am mulţumit pentru acest sprijin. De ce atunci am fost acel 'important investitor şi un om de mare caracter', iar acum sunt acel 'care nu face decât lucruri penale'? Cine s-a schimbat, eu sau dumneavoastră, domnule prim-ministru? Nu vă cer niciun sprijin, doar vă cer să fim într-o ţară liberă, corectă, democratică. Am candidat pentru oameni, nu am niciun interes", a declarat Murad.

Omul de afaceri a făcut totodată apel către ministrul de Interne pentru a interveni privind "problemele" apărute la Mangalia.

"Fac apel la domnul ministru de Interne, care este un om respectat şi foarte respectuos, să intervină în Mangalia, pentru că ce se întâmplă în Mangalia nu se întâmplă nicăieri în România. Am văzut cu ochii mei cum sunt oamenii şantajaţi, ce înseamnă imaginea Ministerului de Interne, ce imagine au creat acele persoane", a susţinut el.

Candidatul independent la funcţia de primar al municipiului Mangalia, Mohammad Murad, sprijinit de PSD şi PMP, a transmis o cerere către Biroul Electoral Central (BEC) pentru anularea alegerilor şi repetarea votului în această circumscripţie, invocând vicierea rezultatului scrutinului prin mediatizarea "excesivă" a unui eveniment care "ar fi influenţat intenţia de vot a cetăţenilor".

În cerere, Murad invocă mediatizarea evenimentului în urma căruia într-un autoturism oprit în trafic de poliţie, pentru un control de rutină, a fost descoperită suma de 160.000 de lei, precum şi materiale de propagandă electorală pentru susţinerea candidaturii sale.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, suma de bani şi documentele găsite în autoturismul oprit în trafic au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri