Ludovic Orban a declarat că speră ca până la finalul acestei zile, liderii coaliției PNL-USR PLUS- UDMR să ajungă la un consens în ceea ce privește stabilirea unui calendar pentru învestirea noului Guvern. Liderul PNL spune că că s-au făcut progrese majore în privința proiectului de guvernare și că au mai rămas doar câteva chestiuni de pus la punct.

„Cum vom finaliza discuțiile, ieșim să prezentăm programul. Propunerea noastră a PNL este să se păstreze un sistem obiectiv când se pune problema creșterii salariului mediu, a majorării pensiilor (…) Când vom avea negocierile finalizate pentru toate aceste puncte, voi convoca Biroul Politic Național al PNL pentru validare și pentru desemnarea miniștrilor.

Apoi, în privința investirii Guvernului, președintele Iohannis va decide după ce va vedea constituit parlmentul. Eu sper ca la finalul zilei să ajungem la un acord și în privința unui posibil calendar pentru învestirea guvernului”, a precizat Ludovic Orban, potrivit G4Media.

USR PLUS, PNL şi UDMR mai urmează să aibă discuţii referitoare la domeniul Transporturilor şi să ia câteva decizii politice în privinţa legislaţiei electorale, a declarat, duminică, preşedintele USR, Dan Barna, la Palatul Parlamentului, unde a mers să îşi facă formalităţile pentru noul mandat de deputat.

Întrebat ce domenii mai sunt de discutat la programul de guvernare, Barna a precizat: "Urmau să mai fie Transporturile şi mai sunt câteva decizii politice pe ce înseamnă legislaţia electorală".

El a menţionat că obiectivul este învestirea noului Guvern cât mai repede, dar acest lucru "presupune alinierea mai multor voinţe, inclusiv aici, în Parlament", a scris Agerpres.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri