Florin Cîțu nu este de acord cu solicitarea făcută de reprezentanții industriei HoReCa în ceea ce privește funcționarea restaurantelor la 30% din capacitate indiferent de rata de incidență, mai ales în condițiile în care numărul cazurilor de COVID-19 din ultimele zile au început să crească.

”Nu iau în calcul în acest moment solicitarea, când am relaxat restricțiile am spus clar că depinde de noi să rămânem la sub 3%. Am văzut că mulți cetățeni s-au relaxat și acum plătim prețul relaxării premature. Dacă vrem să rămână deschise și alte restaurante, trebuie să păstrăm aceste condiții, distanțare socială, mască în spațiu public și dezinfectant”, precizează Florin Cîțu

Acesta a precizat că au fost multe cazuri în care poliția a amendat cluburi cu 6.000 de lei pentru nerespectarea regulilor sanitare și aceleași cluburi, câteva zile mai târziu, erau din nou depistate cu probleme. În aceste condiții, premierul a precizat că propunerea prin care firmele ce nu respectă măsurile de prevenire a pandemiei să aibă activitatea suspendată temporar va fi aplicată ca decizie a Guvernului și nu va mai trece prin Parlament.

” Am venit cu un amendament în Parlamentul României, din păcate ei nu au aprobat acest amendament. Vom reveni, dacă nu va trecem, vom lua noi o decizie în Guvern. Le cer tuturor colegilor, dacă vor să avem o rată a infectării reduse, să meargă pe această variantă. În cazul în care nu fac asta, vom veni cu ea în Guvern”, precizează Cîțu.

-știre în curs de actualizare-

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri