Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuț Moșteanu, are cuvinte de laudă față de președintele PNL, Ludovic Orban. Spune că este un „partener de nădejde” și un politician „flexibil” și „cu fler”. Aceasta, în condițiile în care varianta Ludovic Orban premier a devenit dezirabilă pentru USR PLUS, deși în urmă cu 4 luni o respingea vehement.

„Eu zic că nu se poate merge mai departe cu Florin Cîțu premier. Și-a dovedit imaturitatea politică. Are de gestionat o coaliție de partide care participă la efortul de guvernare și astăzi a luat o decizie unilaterală, fără nicio consultare. Că era sau nu îndreptățită, asta e altă discuție. Vicepremierul Dan Barna a fost pus în fața faptului împlinit și asta nu este loial între parteneri”, a spus Moșteanu la Digi24, după ce Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății.

Întrebat dacă acum Orban a devenit o soluție, deși la formarea Guvernului, s-au împotrvit numirii acestuia în funcția de premier, Moșteanu a spus: „În decembrie au fost multe zile de negocieri. Nu a fost o condiție sau o linie roșie care nu se discută. Au fost niște scenarii și din toate scenariile a ieșit câștigător pentru toți partenerii din coaliție acest scenariu cu Florin Cîțu premier, un Florin Cîțu în care noi vedeam un om curajos, care chiar vrea să facă reforme”.

„Normal că reevaluez relația mea cu dl Ludovic Orban, pe dânsul l-am văzut mai mult la televizor, nu avusesem o relație de lucru, așa cum am avut în ultimele patru luni. Lucrând zilnic cu dânsul am văzut un politician cu foarte mult fler, flexibil, corect față de partenerii cu care lucrează în fiecare zi.

La 4 luni de la momentul decembrie 2020 am această revelație. Așa învățăm, creștem, cunoaștem mai bine oamenii și se schimbă părerile în timp. Pe dl Orban îl știam de la televizor, nu fusese parlamentar în mandatul anterior. În lunile astea am lucrat cu dânsul, e un partener de drum de nădejde”, a spus Moșteanu.

Potrivit informațiilor Digi24, USR PLUS încearcă, pe canale neoficiale, să lanseze o ofertă către Ludovic Orban, pe care l-ar putea propune pentru funcția de prim-ministru, în locul lui Florin Cîțu. Sau, dacă PNL va decide să îl propună pe Ludovic Orban, USR PLUS ar accepta această variantă.

Sursa foto: Ludovic Orban/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri