Klaus Iohannis s-ar putea număra pe lista succesorilor Ursulei von der Leyen, la președinția Comisiei Europene. Publicația Politico îi dă șanse actualului nostru președinte al România pentru un mandat la conducerea executivă a blocului comunitar, în condițiile în care Iohannis a câștigat multă popularitate și apreciere, dobândită și în urma intenției sale de a candida la NATO.

Atât Macron, cât și cancelarul german Olaf Scholz l-au laudat pe Klaus Iohannis pentru că și-a menținut țara ancorată în tabăra pro-occidentală și pro-europeană, după invadarea Ucrainei de către Rusia, ceea ce nu se poate spune despre Ungaria, Slovacia sau Bulgaria. Spre deosebire de Polonia, și România a respectat cu strictețe regulile pieței unice ale UE și nu a impus unilateral restricții asupra cerealelor ucrainene, întărind reputația lui Iohannis ca jucător de echipă pro-european.

Mulți susțin că este timpul ca Europa de Est să conducă UE. Pornind de la această idee, Klaus Iohannis, un bun vorbitor de limbă germană, este bine poziționat în ideea de a ocupa această funcție, mai ales că provine din aceeași familie politică (PPE) ca și Ursula von der Leyen. Decizia PPE de a-și organiza congresul electoral la București arată și poziționarea sa în rândul liderilor conservatori ai grupului.

Cu al doilea mandat de președinte al României, care urmează să se încheie în decembrie, Klaus Iohannis își caută un loc de muncă de top, la nivel internațional. În martie, el a acceptat să candideze ca următorul lider al NATO, însă s-a înscris într-o luptă ce pare a fi dificilă și greu de câștigat, mai ales că intenția sa de a candida i-a enervat pe mai mulți lideri din unele țări vest-europene.

Sursa foto: presidency.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri