Compania Dinu Patriciu Global Properties (DPGP), controlata de miliardarul Dinu Patriciu, a anuntat vanzarea proprietatilor Karolinen Fasitigheter AB Sweden din Suedia catre compania suedeza Hemfosa Fastigheter. Motivul: omul de afaceri vrea sa se concentreze pe alte tari europene.

Portofoliul suedez Karolinen Fastigheter AB cuprinde sapte cladiri de birouri in Karlstad, cu o suprafata totala de peste 75.000 mp si un grad de ocupare de 95% . Printre chiriasi se numara companii precum: GE, Länsstyrelsen i Värmland, Landstinget i Värmland, Lindebergs, SWECO Sverige AB si Domstolsverket.

“Avand in vedere conjunctura atractiva a pietei suedeze, faptul ca am mentinut o rata de ocupare mare a cladirilor din portofoliu si am crescut veniturile din chirii, am considerat ca este momentul oportun sa ne facem exitul din portofoliul suedez, cu scopul de a ne concentra asupra pietelor din alte tari europene de maxim interes pentru pentru portofoliul DPGP”, a explicat Mark Owen, property director al DPGP.

Patriciu a cumparat cele sapte cladiri de birouri din Suedia la sfarsitul anului 2007, tranzactia fiind anuntata in 2008. In acelasi oras, el mai detine portofoliile de cladiri Ornen 4, Bryggaren 12, Mätaren 3 si Kanoten 1.

Compania DPGP detine in prezent 117 proprietati imobiliare in cinci tari membre ale Uniunii Europene: Germania, Romania, Polonia, Olanda si Belgia.

Consultantii CBRE, Linklaters si Ernst & Young au asistat tranzactia in numele DPGP.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Colliers: Deal-urile cu birouri din 2020 ar putea insuma 0,6 mld. euro