Metroul scumpeste tot mai mult apartamentele. Diferentele depasesc 5.000 euro

Preturile cerute pentru apartamentele amplasate in imediata apropiere a unei statii de metrou au crescut cu pana la 5.500 de euro fata de preturile celorlalte apartamente, aflate in zone mai greu accesibile, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.

In urma cu un an, diferenta dintre preturile apartamentelor aflate langa metrou si cele din zone mai indepartate, ajungea la circa 3.000 de euro. In prezent, diferenta a crescut pana la 5.500 de euro.

“Accesul facil la mijloacele de transport este unul din cele mai importante criterii pentru un potential beneficiar care cauta sa achizitioneze o locuinta, 71% dintre vizitatorii portalului acordandu-i calificativul important sau foarte important, conform unui studiu efectuat de noi recent”, declara Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

Analiza imobiliare.ro a fost aplicata pe 144 de apartamentele cu doua camere scoase la vanzare in zonele Dristor, Gorjului si Titan, unde suprafata medie a unitatilor analizate este foarte apropiata, osciland intre 50 si 55 mp.

Astfel, dupa trei ani de criza, un apartament cu doua camere situat in imediata apropiere a unei statii de metrou poate fi cu peste 5.000 de euro mai scump fata de o locuinta similara din acelasi cartier aflata la o distanta mai mare de 500 de metri, potrivit reprezentantilor portalului.

Cea mai mare diferenta de pret se inregistreaza in zona Gorjului, din cartierul Militari. Un apartament cu doua camere care se afla in imediata apropiere a statiei de metrou are un pret mediu cerut de 57.500 euro, cu 5.500 de euro (+11%) decat pretul mediu practicat pentru apartamentele similare aflate la o distanta mai mare de 500 de metri de metrou.

“Aproape 5.000 de euro in plus, adica 58.250 euro fata de 53.500 euro, trebuie sa plateasca si cei care doresc sa isi achizitioneze o astfel de locuinta in Titan. Diferenta este ceva mai redusa in Dristor, unde pretul cerut pentru un apartament cu doua camere aflat in apropierea statiei de metrou este de 63.000 de euro, fata de 61.000 de euro pentru o proprietate similara din zona aflata la o distanta mai mare”, se arata in analiza citata.

Discrepanta se mentine si in cazul apartamentelor cu trei camere. In acest caz, diferentele de pret in cele trei zone analizate sunt cuprinse intre 2.500 de euro, in Dristor si 7.000 de euro in Gorjului.

In urma cu un an, preturile apartamentelor din Bucuresti urcau cu pana la 3.000 euro daca imobilul se afla in apropierea unei statii de metrou, potrivit unei analize a portalului anunturiparticulari.ro, care a analizat doua zone ale Bucurestiului, 13 Septembrie si Tineretului.

Comenteaza aici: Cat de mult conteaza pentru tine apropierea de metrou? Cat ai plati in plus pentru un apartament aflat intr-o zona cu metrou?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri