Cresterea continua provine din suprafetele de spatii comerciale si rezidentiale care se livreaza de la an la an, spatii care au nevoie de administrare. Spre exemplu, daca in 2003, la infiintare, BSS gestiona o suprafata de 30.000 mp de spatii comerciale, in prezent, in portofoliul sau se afla aproape 2,4 milioane de mp de spatii de retail, de birouri, logistice, rezidentiale si hoteliere.
Intrebati care sunt avantajele si dezavantajele unor achizitii pe piata de property si facility management, participantii la conferinta au mentionat slaba pregatire a angajatilor, dar si practicarea unor preturi sub media pietei, pentru a atrage clienti.
"Oamenii din industria de property si facility management sunt slabi pregatiti. Degeaba vin jucatori puternici din afara si cumpara firme mici locale, degeaba au un nume frumos si o tona de proceduri, daca vor lucra cu oameni nepregatiti, aceiasi oameni care sunt acum in piata, rezultatul va fi la fel de slab", a declarat un reprezentant al Romtelecom.
Pe de alta parte, un oficial al CEC Bank a declarat ca exista riscul ca prezenta unor jucatori noi, cu nume puternice, sa duca la aparitia unor preturi de dumping. "Jucatorii internationali isi pot permite sa practice preturi sub media pietei, doar pentru a atrage clienti. Atunci va fi important sa vedem cum vor rezista celelalte firme din piata", a spus reprezentantul CEC Bank.
BSS a afisat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 5,3 milioane de euro. Printre cladirile administrate de companie se afla: Petrom City, Victoria Center, Europe House, sediul CEZ Romania, Washington Residence si River Place Sema Park.
Piata de property si facility management este estimata la circa 200 de milioane de euro anul trecut, in crestere cu pana la 10% fata de 2009.
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: