Compania Kingdom Holding, din Arabia Saudita, a anuntat ca o firma asociata a semnat un contract de 1,23 miliarde dolari cu grupul Bin Laden, pentru constructia unui turn de peste 1.000 de metri, care va deveni astfel cea mai inalta cladire din lume, scrie Mediafax.

In prezent, cea mai inalta cladire din lume este Burj Khalifa, situata in Dubai, cu 828 de metri.

Cladirea (foto - click pentru marire) va fi construita in orasul Jeddah, situat pe coasta saudita a Marii Rosii, a anuntat compania Kingdom Holding, condusa de printul miliardar Alwaleed bin Talal, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Turnul va avea o inaltime de peste 1.000 de metri, va include un hotel, apartamente si birouri, urmand sa ocupe o suprafata de 500.000 de metri patrati, potrivit unui comunicat postat de Kingdom Holding pe bursa de la Riad.

Kingdom Holding a semnat un acord cu grupul Bin Laden, prin care acesta din urma va prelua o participatie de 16,63% la Jeddah Economic, firma care va construi turnul. Kingdom va detine 33,35% din actiunile Jeddah Economic, Abrar International Holding 33,35%, iar investitorul Abdurrahman Sharbatly 16,67%.

Printul Alwaleed, care controleaza 95% din Kingdom Holding, si-a concentrat investitiile in domeniile bancar, hotelier si media, ajungand la participatii importante in companii precum Citigroup, News Corp, Apple si Time Warner. Alwaleed a fost in ultimii 20 de ani cea mai bogata persoana din Orientul Mijlociu.

Grupul Bin Laden a fost infiintat in 1931 de seicul Mohammed Bin Laden Sayyid. Acesta a avut de-a lungul vietii 22 de neveste si 53 de copii, intre care si Osama Bin Laden.


SURSA FOTO: AS + GG


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Klaus Iohannis a acceptat invitatia oficiala in Arabia Saudita
Setari Cookie-uri