Operatiunile Anchor Grup, dezvoltatorul primul mall de pe piata locala, in Romania si Republica Moldova vor fi conduse din acest an de Ali Ergun Ergen, unul din cei mai experimentati manageri din piata imobiliara. Numirea sa in functia de CEO „marcheaza inca o data ritmul competitiei pe piata de retail”, potrivit comunicatului oficial al Anchor.
Wall-Street.ro a scris pentru prima data de intoarcerea lui Ali Ergun Ergen (foto) in cadrul Anchor Grup in urma cu trei saptamani. La acel moment, oficialii Anchor declarau ca relatia lui Ali Ergun Ergen cu Anchor Grup se concretizeaza in ”acordarea de consiliere pe o serie de proiecte in desfasurare”, insa recent, dezvoltatorul a anuntat numirea lui Ergun Ergen in functia de CEO pentru operatiunile Anchor in Romania si Republica Moldova, unde controleaza centrul comercial Shopping MallDova.

„A face din nou echipa cu Anchor eeste o ocazie de recalibrare a multor aspecte care pot determina design-ul pietei romanesti, cel putin in ceea ce priveste politica centrelor comerciale. Vizam consolidarea identitatii grupului si pozitionarea operatiunilor companiei in sfera premium a pietei, indiferent de componenta – centre comerciale, proiecte imobiliare, cladiri de birouri, proiecte de leisure si divertisment”, a declarat Ali Ergun Ergen la preluarea portofoliului.

Asocierea cu brandul Fiba

Planurile de viitor pentru operatiunile grupului Anchor includ, potrivit dezvoltatorului, conturarea unei strategii pe termen lung, care vizeaza atat noile tendinte ale pietei, dar si ale consumatorului de centru de lifestyle.

„Noile concepte se vor traduce intr-o abordare detaliata si pragmatica a mix-ului de servicii si a relatiei cu clientii, care sa raspunda imperativelor pietei si sa corespunda, in acelasi timp, proiectiei internationale a holding-ului Fiba care detine in Romania, pe langa Anchor Grup, Credit Europe Bank, Credit Europe Asigurari si Credit Europe Leasing”, se mai arata in comunicatul Anchor.

Este pentru prima data cand Anchor pune accent in comunicarile oficiale pe apartenenta la grupul Fiba, care detine, pe langa proiectele imobiliare, francize pentru branduri de top precum Marks & Spencer (in Rusia si Ucraina) si Gap (Rusia si Ucraina).

De origine turca, Ali Ergun Ergen a condus operatiunile Anchor din 1999 si pana in decembrie 2005, cand a parasit grupul Anchor pentru Proiectul Baneasa, dezvoltat de Gabriel Popoviciu in nordul Bucurestiului.

Dupa alti sase ani, Ergen a renuntat la conducerea Proiectului Baneasa si s-a intors la Anchor, unde s-a ocupat in trecut cu dezvoltarea si inaugurarea centrelor comerciale Bucuresti Mall (1999), primul mall deschis pe piata locala si Plaza Romania (2004).

Ce mai detine Anchor in Romania
Pe plan local, Anchor mai detinea trei magazine G’market, care au fost preluate in toamna anului trecut de catre grupul belgian Delhaize, proprietarul retelei de supermarketuri Mega Image. De asemenea, dezvoltorul turc mai detine doua cladiri de birouri, in apropiere de Plaza Romania, una finalizata, iar alta, a carei constructie a fost oprita in 2009.

In contextul schimbarii echipei de conducere, dar si a gradului de neocupare scazut pentru spatiile de birouri in vestul Bucurestiului, Anchor ar putea relua in acest an constructia cladiri de birouri Anchor Plaza Metropol. Dezvoltatorul mai detine si un proiect rezidential, InCity Residences, amplasat in cartierul Dristor.

Fiba Group, al carui portofoliu cuprinde 76 de companii in 12 tari, este activa in sectoare precum financiar bancar, asigurari, imobiliar, retail, energie, constructii navale si management portuar, leasing si property management.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri