Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas transforma centrul comercial City Mall din Bucuresti in cladire de birouri, procesul de modificare a spatiilor din mall, inceput in decembrie anul trecut, urmand sa fie finalizat la sfarsitul acestui an.

Investitorul grec a rascumparat pentru 17,3 milioane euro centrul comercial City Mall din Bucuresti, intrat in faliment in 2010. Papalekas a detinut proiectul in 2006 si l-a vandut cu 103,5 milioane euro fondului australian APN European Retail.

Spatiile de birouri vor totaliza peste 20.000 de metri patrati, respectiv etajele 1,2 si 3, iar la parter va fi amenajata o galerie comerciala de mici dimensiuni, unde deja retailerul Mega Image a deschis un magazin in acest an, au declarat pentru Mediafax surse din piata imobiliara.

Proprietarii proiectului au inceput inchirierea spatiilor, acestea fiind potrivite activitatilor de backoffice avand in vedere suprafata mare a acestora.

De la inceperea proiectului de reamenajare, contractele cu chiriasii mall-ului au fost reziliate.

Centrul comercial City Mall, amplasat langa cimitirul Bellu din Capitala, a intrat in faliment in noiembrie anul trecut, din cauza unor datorii de 76 milioane de euro. Principalii creditori ai societatii sunt UniCredit Bank Austria AG, UniCredit Tiriac Bank si Bancpost si fostii proprietari ai centrului comercial.

Mall-ul are o suprafata construita de 31.000 metri patrati, din care 19.000 metri patrati inchiriabili. La data cumpararii City Mall, in 2011, proiectul avea un grad de ocupare de 83% si contracte cu circa 74 de chiriasi.

Papalekas mai detine imobilul de birouri Tower Center si Cathedral Plaza, ambele achizitionate anul acesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Papalekas a imprumutat 30 mil. euro de la BCR pentru refinantarea TCI