In Bucuresti se construieste haotic, fara a fi respectate reglementarile prevazute de Planul Urbanistic General. Acestea sunt concluziile arhitectului Arpad Zachi, unul dintre coordonatorii Planului Urbanistic General al Capitalei, prezentate, ieri, in cadrul unei emisiuni radio, organizata de dezvoltatorul Impact.

"In perioada interbelica s-a efectuat un studiu si s-a constatat ca 60% dintre constructiile realizate in perioada 1931-1941 erau in afara legii. Daca astazi, s-ar repeta aceasta analiza, cred ca circa 90% dintre constructii nu ar respecta reglementarile legale", a precizat Zachi.

Cu aceeasi ocazie, Dan Ioan Popp, directorul general al dezvoltatorului imobiliar Impact, a remarcat faptul ca exista, totusi, o problema de suprapunere intre reglementarile urbanistice si regimul juridic al terenurilor, ceea ce ii determina pe dezvoltatori sa evite respectarea Planului de Urbanism impus de autoritati.

"Terenurile care au potential, foste agricole, sunt fie fasii foarte lungi, cu o latime de 20-30 pana la 50 de metri, devenind adesea neatractive pentru investitori. In momentul in care un developer doreste sa investeasca intr-o asemenea zona, nu reuseste sa aiba o suprafata compacta. Aici ar trebui sa intervina urbanistul, care sa reglementeze situatia terenurilor, pentru a nu intra in contradictie cu interesele proprietarilor", precizeaza Popp.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
De 20 de ani in Romania: Interviu onest cu "un american romanizat"