Tranzactiile imobiliare ar putea creste in acest an la 400 milioane euro, avand in vedere interesul aratat de potentialii investitori, apreciaza Cristian Ustinescu, directorul de investitii al DTZ Echinox, potrivit caruia investitorii straini au mai mare incredere in piata fata de cei autohtoni.
"In primele trei luni valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 110 milioane de euro, investitii care practic au crescut fata de trimestrul anterior in procente cu doua cifre. Dinamica crescuta a discutiilor pe care le avem cu investitorii ne indreptateste sa spunem ca pana la sfarsitul anului vom avea tranzactii comerciale de 400 milioane de euro", a declarat Ustinescu la conferinta Mediafax Talks about Constructions.

Anul trecut au fost incheiate tranzactii imobiliare de circa 300 de milioane de euro.

In opinia lui Ustinescu, restructurarea bancilor din Cipru influenteaza pozitiv investitiile din Romania.

"Avem discutii cu cei din banci private, care vor plasamente alternative pentru clientii lor, decat cele traditionale. Bani exista pentru investitii in imobiliare, problema este de incredere, din partea investitorilor autohtoni, mai ales. Am clienti care prefera sa cumpere proiecte in Frankfurt, decat in Bucuresti. Avem companii care se gandesc care vor sa restranga activitatea aici si sa se extinda pe alte piete, unde gasesc costuri de utilitati mai mici", a precizat Ustinescu.

El a adaugat investitorii straini au mai multa incredere in piata locala, dand ca exemplu New Europe Property Investments, care a obtinut o finantare de 60 milioane euro, partial pentru investitii in Romania.

Ustinescu apreciaza ca si segmentul rezidential ofera oportunitati.

"Traim in locuinte care trebuie demolate si pentru care se face doar spoiala prin programele de reabilitare", a spus el.

Reprezentantul DTZ Echinox a aratat ca piata are nevoie de apartamente gandite care sa raspunda nevoilor beneficiarilor, nu cu terase de zeci de metri patrati.

Totodata, Ustinescu a aratat ca exista cerere de spatii de productie, in afara Bucurestiului, iar dezvoltatorii de birouri si de spatii de retail continua sa fie activi pe piata locala.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri