Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele opt luni, fata de aceesi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, cu 0,6%, respectiv 2,8%, influentat de constructiile noi, unde reducerea a fost de 10,3%.

"Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o scadere cu 10,3% (ca serie bruta, n.r.). Cresteri au fost la lucrarile de reparatii capitale (+29,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+16,5%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 2,1% si la cladirile nerezidentiale cu 1,8%. Cladirile rezidentiale au crescut cu 13,1%", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), relateaza Mediafax.

In august, lucrarile de constructii au crescut fata de luna anterioara cu 1,4% ca serie bruta, insa ca serie ajustata au scazut cu 1%. Fata de august 2012 indicatorii sunt mai mari cu 7,7%, respectiv 5,6%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Investitiile in economie cresc puternic datorita constructiilor