Compania Ramboll, specializata pe consultanta in domeniul ingineriei, si-a marit spatiul de birouri din Phoenicia Business Center de la 400 de mp la 1.300 mp, se arata intr-un comunicat al Esop.

Tranzactia a venit in contextul unei piete in care expansiunile in sediile respective au crescut ca volum.

2014 va fi un an bun pentru expansiuni in sedii existente, explica Managing Partner al Esop Consulting, Alexandru Petrescu. Suprafata totala inregistrata in primul trimestru a fost de 7.369 mp, reprezentand 12% din totalul activitatii de tranzactionare, dublu fata de 2013, arata acesta.

„In Bucuresti, anul trecut, expansiunile in sedii existente au crescut ca volum, dar si ca pondere: au insumat o suprafata totala de 19.601 mp, cu 5% mai mult ca in anul anterior, iar ca pondere au reprezentat aproape o cincime din totalul suprafetei de birouri ce au facut obiectul unor contracte de reinnoire. Acest lucru inseamna ca in medie pentru fiecare contract reinnoit, spatiul a crescut cu 20% in suprafata. Si 2014 se anunta un an bun pentru expansiuni in sedii existente, numai in primul trimestru fiind inregistrata o suprafata totala de 7.369 mp, ceea ce reprezinta 12% din totalul activitatii de tranzactionare, dublu fata de ponderea inregistrata pentru anul 2013”, declara Alexandru Petrescu.

Phoenicia Business Center este amplasată în zona Unirii - Alba Iulia și are in total o suprafata inchiriabila de 13.000 mp.

Citeste si:
Deloitte Romania isi muta birourile: 8.500 mp in The Mark
Deloitte Romania isi muta...

Grupul Ramboll a achizitionat, la inceputul acestui an, Bloom Romania, parte a grupului norvegian Blom, o companie specializata in servicii de inginerie geospatiala, de cadastru, masuratori de teren, cartografiere digitala, fotogrametrie si planificare urbana. In urma acestei fuziuni, Ramboll ar putea deveni una dintre cela mai importante companii de consultanta in domeniul ingineriei hidraulice si a mediului din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
CBRE Romania, 1.000 de metri patrati in ansamblul Aviatorilor 8