Compania austriaca de investitii imobiliare Immoeast Immobilien Anlagen AG va construi un ansamblu rezidential de 120 de unitati locative in Belgrad
Austriecii, in parteneriat cu un dezvoltator sprecializat in proiecte rezidentaile, vor ridica ansamblul rezidential Francuska, in Belgrad, in cadrul unui parteneriat din care Immoeast detine 80 la suta. Ansamblul va cuprinde 120 de unitati locative si 148 de locuri de parcare subterane. Lucrarile de constructie vor demara in primul trimestru al anului viitor si se vor derula pe o perioada de un an si jumatate.

"Mediul politic se stabilizeaza in regiunea fostei Iugoslavii, economistii anticipeaza o puternica crestere a indicatorilor economici, iar populatia care lucreaza in tarile Europei centrale si de vest trimite acasa importante sume de bani. Acum este momentul potrivit pentru a deveni activi pe aceasta piata in dezvoltare", a declarat presedintele Immoeast, Karl Petrikovics, intr-un comunicat remis NewsIn.

Segmentul rezidential a devenit in Serbia foarte interesant, in mod special datorita relocarii in aceasta zona a sarbilor din alte parti ale fostei Iugoslavii. Revigorarea pietei se simte cel mai puternic in Belgrad, unde atat preturile, cat si activitatea de dezvoltare rezidentiala cresc in mod semnificativ, arata comunicatul. "Dezvoltarea de spatii pentru birouri in principalele orase ale zonei reprezinmta o buna oportunitate de investitie", a mai spus Petrikovics.

Prin ansamblul Francuska, Immoeast continua dezvoltarea rezidentiala in estul si centrul Europei. Compania are in prezent planuri concrete pentru sase proiecte care insumeaza 3.000 de apartamente in Romania, Slovacia, Estonia, Polonia, Bulgaria si Serbia. Pentru anul financiar in curs, compania a planificat investitii de peste cinci miliarde de euro, din care investitii de 2,6 miliarde de euro au fost deja realizate in primul trimestru.

Compania austriaca investeste 80 de milioane de euro in constructia cladirii de birouri "Jandarmeriei Office", de 40.000 de metri patrati, in nordul Bucurestiului .In apropierea viitoarei cladiri de birouri, Immoeast construieste ansamblul rezidential "Jandarmeriei Residential", care va aduce pe piata 360 de noi locuinte, in urma unei investitii de circa 50 de milioane de euro.

Pana in prezent, Immoeast detine 19 proprietati in Romania, respectiv spatii pentru birouri, centre comerciale, spatii logistice si rezidentiale, totalizand 671.500 de metri patrati. Romania este tara cu cea mai mare pondere a investitiilor imobiliare efectuate de compania austriaca Immoeast Immobilien Anlagen AG, investitii care au atins valoarea de 488,3 milioane de euro la finele lunii iulie, ori 19,1% din portofoliul investitional al companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri