In functie de anumite criterii, un apartament poate fi si de trei ori mai scump decat altul, in timp ce doua apartamente situate in acelasi bloc pot avea preturi diferite si cu jumatate. Astfel, un apartament luminos, situat la un etaj intermediar, care are dormitoarele catre o latura linistita a blocului (care nu da spre o strada intens circulata), cu loc de parcare si centrala termica, poate fi cu circa 50% mai scump decat unul similar care nu are aceste calitati, potrivit ghidului imobiliar "Cum sa-ti cumperi o casa!".

Exista, asadar, o serie de factori, precum asezarea in bloc, vecinatatile, lumina naturala din locuinta, sistemul de incalzire, balcoanele s.a.m.d. care pot scumpi sau ieftini o locuinta, procent ce se aplica intotdeauna, la cumparare, dar si la revanzare (luati mai ieftin, dati mai ieftin, luati mai scump, dati mai scump). Navigheaza pe acest slide pentru a afla care sunt acesti factori si ce impact au asupra pretului de vanzare al unei locuinte.

Sursa foto: nednapa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri