"In alte tari nu gasesti proiecte rezidentiale care sa fi vandute complet atunci cand sunt gata, decat in anumite exceptii. In schimb, in Romania, majoritatea se vand inainte de a fi gata, ceea ce arata ca nivelul competitiei nu este inca destul de ridicat. Insa, odata cu 2018 si pe masura ce probabil si autoritatile vor reduce din nivelul birocratiei, adica numarul de documente si perioada de timp necesara pentru obtinerea autorizatiei de constructie, cu siguranta vor aparea mai multe proiecte de locuinte in piata, care acum se afla doar pe hartie", spune Daniel Tudor (foto).

In plus, adauga seful The Concept, randamentele existente pe segmentul rezidential din Romania de pana la doua trei ori mai ridicate decat in straintate au sporit si gradul de atractivitatea al tarii noastre in fata investitorilor straini, care sunt tot mai interesati sa isi plaseze capitalul in tara noastra. "Noi avem discutii cu zeci de investitori interesati de Romania in fiecare luna. Per ansamblu, in 2017, aceste discutii au cumulat planuri de peste la 20.000 de apartamnte noi, care ar putea fi construite in urmatorii ani. Ca impact asupra ofertei inseamna fosrte mult pentru Bucuresti, de exemplu".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont