Totul a pornit dupa ce in prima jumatatea a anului trecut, ANAF a "constatat" faptul ca acele venituri obtinute de catre dezvoltatorii imobiliari persoane fizice, inregistrate in scopuri de TVA, din vanzarea de locuinte, pentru care s-au platit impozite aferente vanzarii din patrimoniul personal, de cel mult 3%, in ultimii 7-8 ani de zile, au fost impozitate necorespunzator si, ca urmare, ar fi necesara reconsiderarea acestora drept venituri din patrimoniul afacerilor, ceea ce ar inseamna aplicarea unei cote de 16%, plus contributiile sociale aferente.

Un comunicat al ANAF din iunie 2017, punea in vederea dezvoltatorilor imobiliari persoane fizice, inregistrate in scopuri de TVA, faptul ca trebuie sa declare pana la data de 30 iulie anul trecut veniturile obtinute din vanzarea proprietatilor imobiliare din patrimoniul afacerilor. "In urma unei analize de risc efectuate de ANAF, s-a constatat ca exista nenumarate situatii in care contribuabilii persoane fizice au declarat impozit pe venit din vanzarea proprietatilor imobiliare, din patrimoniul personal, in conditiile in care acestia erau obligati la plata impozitului pe venitul din proprietati imobiliare din patrimoniul afacerii, asa cum prevede Codul Fiscal", arata ANAF.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Billion Photos / Shutterstock