Austriecii de la Schweighofer au anuntat ca vand subsidiara Cascade Empire, care detine peste 14.000 de hectare de paduri, si divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire, catre compania suedeza GreenGold Group, scrie Digi24.

Pana la acest moment valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

„Padurile detinute de Cascade Empire insumeaza 14.283 hectare, localizate in regiunile Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzau, Neamt si Suceava”, se arata in comunicat.

Cascade Empire achizitionase padurile respective intre anii 2003-2011 si are in prezent 19 angajati, incluzand personalul diviziei de management forestier, iar intreaga echipa va fi preluata de noul proprietar, potrivit companiei.

Cine este Holzindustrie Schweighofer

Reportaj BBC. Presa straina...
Citeste si: Padurea care dispare. Defrisarile din tara, subiect de reportaj BBC

Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piata romaneasca in 2003, iar in prezent opereaza in Romania trei fabrici de cherestea si doua fabrici de productie a panourilor din lemn cu un total de circa 3.100 angajati.

Compania a fost acuzata in trecut de unele ONG-uri ca ar achizitiona lemn taiat ilegal din padurile Romaniei. In iulie 2017, retailerul de materiale de constructii si amenajari interioare Leroy Merlin a anuntat ca a exclus, in perioada martie-iunie 2017, din lantul sau de aprovizionare 25 de furnizori, printre care si producatorul austriac Holzindustrie Schweighofer, deoarece acestia nu aveau certificare FSC (Forest Stewardship Council).

Anterior, si alte lanturi de bricolaj precum Hornbach sau Brico Depot Romania anuntasera ca au redus sau sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la Holzindustrie Schweighofer.

In februarie 2018, compania a anuntat ca, in medie, 70 de camioane sosesc pe zi la fabricile de cherestea din Romania si a mentionat ca a implementat un sistem prin care identifica transporturi neconforme si le refuza.

Guvernul infiinteaza o noua...
Citeste si: Guvernul infiinteaza o noua firma de stat, prin care va vinde cereale


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Ai o casa de vanzare? Sfaturi care te vor ajuta sa obtii un pret mare