EcoVillas a finalizat primul bloc cu 44 de apartamente, din cadrul proiectului rezidential Loft Green Apartments, pe care il dezvolta in mijlocul padurii de la Mogosoaia, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Specific acestui proiect este faptul ca locuintele sunt incalzite sau racite cu pompe de caldura geotermice, printr-o tehnologie importata din Suedia, pentru a reduce impactul asupra mediului.

La finalizare, proiectul va cuprinde un total de 154 de apartamente, de tip boutique cu 1, 2 si 3 camere, construite in sistem loft si cu un parc de 3.000 metri patrati, delimitat de liziera padurii. Odata cu finalizarea primelor 44 de apartamente, dezvoltatorul EcoVillas a incheiat prima faza a constructiei, iar ce de-a doua ar urma sa fie gata pana in 2021.

Loft Green ApartmentsConceptul de apartamente "Loft"a aparut in toate capitalele europene, atat pentru locuinte cat si pentru restaurante / baruri si se diferentiaza printr-un stil "industrial", in contextul in care locuintele de acest tip sunt costruite in cadrul unor cladiri reconvertite in care au functionat anterior diferite fabrici.

Loft Green Apartments

Dar, spre deosebire de conceptul pentru barurile si restaurantele din constructiile interbelice, bazat pe hard loft, cel pentru locuinte noi este denumit soft loft si reuseste sa imbine arhitectura moderna cu minimalismul.

Loft Green Apartments

Designul interior al apartamentelor este unul de tip loft, design cautat in marile capitale europene. Constructorul foloseste beton aparent, grinzi ascunse sub tavanul de beton si caramida aparenta. Sistemul de incalzire / racire consta intr-un numar de 28 de pompe geotermice, pentru fiecare cladire, care extrage caldura din pamant si o distribuie catre apartamente.

Loft Green ApartmentsAstfel, complexul nu este racordat la gaze si functioneaza integral energie regenerabila, potrivit dezvoltatorului, care subliniaza ca locuintele au costuri mai mici cu 90% la incalzire si racire fata de un apartament obisnuit, arhitectura blocurilor fiind bioclimatica, la standard de casa pasiva. Astfel, incalzirea intr-o luna de iarna nu ar depasi 1 leu / metrul patrat.

Loft Green ApartmentsReprezentantii EcoVillas spun ca au ales sa dezvolte in Mogosoaia acest proiect astfel incat pretul redus al terenului (de 100 de euro pe metru patrat, comparativ cu peste 500 de euro pe metru patrat la periferica Capitalei) sa le permita sa vanda apartamentele la preturi mai reduse. Astfel, pentru o garsoniera pretul porneste de la 43.000 de euro + TVA de 5%, iar un apartament cu 3 camere se vinde cu 79.000 euro + TVA de 5%.

Loft Green Apartments

Reprezentantii dezvoltatorului au mai declarat ca se afla in negocieri cu retailerii Profi si Mega Image pentru a deachide un magazin in unul dintre spatiile comerciale care vor exista la parterul celor trei blocuri, dar si cu WorldClass si un operator de cefenele si coworking.

Loft Green ApartmentsEcoVillas este la a doua dezvoltare imobiliara in tara noastra, primul ansamblu fiind dezvoltat in sectorul 5 din Bucuresti. Compania a luat startul in 2014 in urma asocierii a trei investitori din Romania si Republica Moldova cu activitate de 10 ani in implementarea sistemelor de energie verde in constructii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri