Romania apare pentru prima data printre primele cinci tinte preferate ale investitorilor straini care au ales ca piata estul Europei, se arata intr-un studiu realizat de Asociatia Investitorilor Straini in Piata Imobiliara (Association of Foreign Investors in Real Estate - AFIRE - ).

Potrivit celui de-al 15 - lea anuar emis de AFIRE, Romania se afla pentru prima data in primele cinci tinte ale investitorilor din piata imobiliara care prefera tarile est-europene. Topul este deschis din nou de Cehia, urmata in continuare de Polonia si de Ungaria, informeaza NewsIn.

Respondentii studiului care au ca tinta piata imobiliara din Europa de Est au declarat ca au alocat deja pentru investitii 340 de milioane de dolari in aceasta regiune si spera ca profitul lor sa creasca in 2007 cu sase procente fata de 2006.

Studiul refleca preferintele in investitii ale membrilor asociatiei, care detin 601 miliarde de dolari pe piata globala, din care 184 miliarde de dolari in SUA, si a fost realizat printre membrii AFIRE de Centrul Imobiliar al Universitatii din Wisconsin-Madison. AFIRE a fost fondata in anul 1988 si are aproape 200 de membrii ce reprezinta 17 tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Proprietarii de locuințe noi alocă, în medie, 10.000 euro pentru amenajări
Setari Cookie-uri