Internetul

Internetul

Elon Musk credea că Internetul, apărut în anii 90, va "schimba fundamental umanitatea". "Nu aș considera acest lucru o intuiție profundă, ci mai degrabă drept una evidentă", a spus Elon Musk. El a comparat apoi Internetul cu sistemul nervos uman: "Dacă nu ai avea un sistem nervos, nu ai ști ce se întâmplă în jurul tău. Degetele tale nu ar ști ce comenzi să urmeze", a spus el.

Similar, "modul în care informația putea să circule, înainte de Internet, era prin difuzie. Comunicarea la distanță cu alți oameni se realiza printr-o scrisoare. O difuzie extrem de lentă a informației. Și dacă iți doreai acces la cărți și nu aveai o bibliotecă, asta era"

Dar, Elon Musk știa că Internetul ar putea schimba toate aceste bariere. Și deși avea acces limitat la Internet la acea vreme (doar pentru studiile sale de fizică), știa că internetul va reprezenta o "schimbare fundamentală și profundă". "Acum, ai acces la toate cărțile și informațiile din lume aproape instant, chiar și dacă te afli într-o locație de pe vârful unui munte", a spus Elon Musk.

Sursa foto: Mashka / Shutterstock

Viața multi-planetară

Viața multi-planetară

Elon Musk mai credea că dacă viața va deveni "multi-planetară" și conștiința umanității va face același salt, ceea ce va schimba lumea. În copilărie, fondatorul SpaceX a fost influențat de o varietate de cărți de science-fiction și credea că va ajunge într-o zi "să construiască nave spațiale pentru a extinde orizontul speciei umane". Elon Musk spunea anterior că seria de șapte cărți de science-fiction "Fundația", scrise de Isaac Asimov, a fost „fundamentală pentru crearea companiei sale aerospațiale, SpaceX".

Pe 30 mai, SpaceX a trimis cu succes doi astronauți ai NASA pe orbită pentru prima dată, un punct de reper pentru aventură spațiala umană, și l-a adus pe Elon Musk cu un pas mai aproape de ambițiile sale de a coloniza planeta Marte.

Sursa foto: DanieleGay / Shutterstock

Modificarea genetică

Modificarea genetică

Precum personajul principal din filmul Gattaca, realizat 1997, care se supune ingineriei genetice pentru a-și urma visul de a călători în spațiu, când era mai tânăr, și Elon Musk credea că modificarea genetică ar putea schimba lumea. "Și acest lucru se întâmplă astăzi, cu ajutorul unor tehnologii precum Crispr", a spus Elon Musk.

„Va deveni ceva normal, cred, să modifici genomul uman pentru a scăpa de boli sau alte afecțiuni", a spus el. "Dacă există o situație în care cu siguranță vei muri de cancer la 55 de ani, atunci probabil că ai prefera să fii editat. Nu argumentez pro sau contra acestei tehnologii, ci spun că este foarte probabil să devină o realitate".

Sursa foto: kentoh / Shutterstock

Energie sustenabilă

Energie sustenabilă

În adolescență, Elon Musk a simțit că are o „obligație personală” pentru soarta omenirii și s-a simțit inspirat să creeze noi tehnologii pentru a obține energie sustenabilă". Ca urmare, credea că energia sustenabilă va schimba viitorul.

„Sustenabilitatea, de fapt, a fost un aspect despre care credeam că este important înainte ca impactul activității umane asupra mediului să devină atât de evidente". În 2004, Musk a fost unul dintre co-fondatorii companiei de mașini electrice Tesla, care, de curând, a devenit cel mai valoros producător auto din lume, după ce capitalizarea de piață a companiei a depășit prima dată Toyota.

Sursa foto: Sheila Fitzgerald / Shutterstock

Inteligența artificială

Inteligența artificială

"AI (inteligență artificială - n.r.) este foarte importantă" a spus Elon Musk. În 2019, la World Artificial Intelligence Conference din Shanghai, Elon Musk (care a co-fondat laboratorul de cercetare AI non-profit OpenAI, dar ulterior a părăsit board-ul companiei) a spus că la un moment dat calculatoarele "ne vor depăși în toate modurile", inclusiv legat de lucruri înfricoșătoare, de la înlocuirea oamenilor cu roboți la locul de muncă, până la o potențială cursă între diferite AI care ar putea duce la un al treilea război mondial.

AI este „capabilă de mult mai mult decât consideră majoritatea, iar rata de perfecționare este exponențială”, a spus Elon Musk, recent, la o conferință pe tehnologie. Elon Musk a fondat, de asemenea, compania Neuralink, prin care vrea să dezvolte soluții cu ajutorul cărora oamenii să fuzioneze cu AI pentru a nu deveni irelevanți.

Sursa foto: Phonlamai Photo / Shutterstock