La marginea Bucureștiului, în zona de nord a Capitalei, dezvoltatorul imobiliar Alesonor construiește un proiect imobiliar concentrat pe conceptul de suburbie verde, care vizează construcția a 500 de vile și 200 de apartamente.

Potrivit dezvoltatorului, 120 de vile au fost deja vândute, care, la un preț mediu de 200.000 de euro pe vilă, înseamnă echivalentul a 24 de milioane de euro.

Proiectul se numește Amber Forest, iar compania a anunțat în urmă cu doar două săptămâni că a obținut PUZ-ul necesar pentru a putea demara dezvoltarea acestuia.

Va fi un proiect destul de amplu, valoarea totală a investițiilor fiind estimată la 110 milioane euro, dintre care aproximativ 42 milioane de euro sunt alocate primei fazei de dezvoltare, care prevede construcția a 200 de vile.

Amber Forest presupune dezvoltarea unui întreg cartier, dezvoltat pe conceptul de suburbie verde, iar dezvoltatorul afirmă că va cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Suburbia va avea infrastructură completă, incluzând și o şcoală, o grădiniţă şi un centru afterscool. Locuitorii vor avea la dispoziție peste 5,3 hectare de parcuri și spații verzi, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti.

„Piața rezidențială din România a fost schimbată odată cu apariția virusului, iar conform noilor studii, 1 din 3 români caută să cumpere o vilă după criza Covid-19, în locul unui apartament. Am observat şi noi acest trend ascendent, având o cerere mult mai mare în ultimul an de la familii care doresc să își crească copiii într-o comunitate cu valori similare, aproape de natură, în afara centrului orașului, într-un complex rezidențial care răspunde tuturor nevoilor: educative, sport și natură, sociale, administrative și multe altele. Cei care caută o locuință sunt din ce în ce mai preocupați de calitatea vieții lor, de confort și siguranță, de eficiența energetică și costurile mai mici de întreținere, nu doar de prețul pe metrul pătrat ca în trecut.

Din punctul acesta de vedere, am anticipat acest trend şi de peste 5 ani dezvoltăm proiecte rezidenţiale cu vile verzi, eficiente energetic, formând în acelaşi timp comunităţi cu facilităţi integrate”, a declarat Alex Skouras Managing Partner Alesonor, într-un comunicat remis redacției.

Sursa foto: Alesonor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri