Fondul de investitii Immoeast, care detine peste 100 de proprietati in Romania, a achizitionat 80% din proiectul mallului \"Gold Plaza\" din Baia Mare, care necesita o investitie de 97 de milioane de euro, iar partea ramasa va fi cumparata la finalizarea proiectului.

"Gold Plaza" va fi construit in Baia Mare si va avea un spatiu total utilizabil de 43.000 metri patrati. Centrul comercial va fi ridicat de compania Futureal al carei volum de dezvoltari se ridica la aproximativ 1,3 miliarde de euro, majoritatea in proiecte rezidentiale si de retail. Constructia va incepe in al patrulea trimestru al anului 2007, finalizarea acestea fiind planificata pentru ultima parte a anului 2008.

"Gold Plaza este primul dintr-o intreaga serie de investitii atractive pe care le vom face in viitor in Romania", a declarat director general al Immoeast, Karl Petrikovics. "in programul de investitii pentru 2007 - 2008, Romania va fi tinta numarul unu. Ne propunem investitii totale 1,8 miliarde de euro, suma ce reprezinta aproximativ 30% din intreaga campanie de investitii a companiei care se ridica la un volum de sase miliarde de euro", a adaugat Petrikovics.

In ultimele trei luni, Immoeast a mai achizitionat numeroase centre comerciale aflate chiar in stadiul de proiect in Romania. Cele mai importante sunt Polus Center din Cluj, care se intinde pe o suprafata de 100.000 mp, Polus Center Constanta (90.000 mp) si un centru comercial din Craiova (37.500 mp).

Fondul de investitii detine 103 proprietati in Romania cu o suprafata de 3,4 milioane de mp. Acestea reprezinta aproximativ 20% din intreg portofoliul Immoeast si aproximativ 7,2 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si