Cererea pentru terenuri rezidentiale si comerciale in judetul Valcea a crescut de la inceputul acestui an cu aproximativ 20% fata de anul trecut, conform unui studiu realizat de compania RealPro.

Cresterea preturilor a fost resimtita si la nivelul zonelor periferice si in localitatile situate in apropierea orasului Ramnicu Valcea. in aceste zone preturile au crescut cu pana la 30% fata de anul trecut, intrucat exista din ce in ce mai putine terenuri disponibile, sustin analistii imobiliari ai companiei RealPro. Cresterile de preturi sunt aplicabile atat pentru terenurile rezidentiale cat si pentru cele comerciale. Cererea cea mai mare de terenuri se manifesta la nivelul terenurilor rezidentiale.

"Avand in vedere ca terenurile din oras, in special terenurile comerciale si-au dublat pretul ajungand deja la valori apropiate de pragul de rentabilitate al dezvoltatorilor, in continuare cele mai mari cresteri se vor inregistra la nivelul terenurilor rezidentiale si industriale din apropierea orasului, indiferent ca este vorba despre terenuri intravilane sau extravilane", a declarat reprezentantul RealPro, Sorin Udrea.

Citeste si:

In prezent, in zona centrala a orasului Ramnicu Valcea preturile variaza intre 900 si 1.000 euro/mp iar in zona semi-centrala preturile se situeaza intre 400 si 600 euro/mp. Zonele periferice ale orasului au preturi intre150 - 200 euro/mp. in localitatile situate intre un km si patru km distanta de oras, preturile se incadreaza in intervalul 40 - 70 euro/mp, iar in cazul localitatilor situate intre cinci km si zece km de Ramnicu Valcea preturile scad pana la 20-50 euro/mp.

De asemenea, in statiunile Calimanesti si Govora preturile terenurilor variaza de la 25 la 100 euro/mp, in timp ce in Olanesti preturile se situeaza in intervalul 50 - 200 euro/mp.

Agentia imobiliara RealPro a fost infiintata in Ramnicu Valcea in anul 2002. Compania lucreaza pe baza de contracte de reprezentare exclusiva si nu percepe comision de la cumparatori