Valoarea lucrarilor de constructii a crescut cu 30% in primele 7 luni

Valoarea lucrarilor de constructii a inregistrat, in termeni reali, o crestere cu 30,1%, in primele sapte luni din 2007, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, evidentiata la toate tipurile de constructii, anunta Institutului National de Statistica (INS).

Valoarea lucrarile de constructii a inregistrat o crestere cu 33,3% in ceea ce priveste cladirile nerezidentiale si cu 32,6% la cladirile rezidentiale, comparativ cu perioada similiara din anul precedent. In ceea ce priveste constructiile ingineresti, cresterea a fost de 28,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri atat la lucrarile de reparatii capitale (32,2%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (30%) cat si la lucrarile de constructii noi (29,5%).

Lucrarile de constructii in luna iulie 2007, comparativ cu luna precedenta, au inregistrat o crestere pe total cu 1,2%. Lucrarile executate la cladirile rezidentiale au inregistrat o crestere fata de luna precedenta cu 43,7%. Lucrarile de constructii executate la cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti au inregistrat scaderi cu 5,1%, respectiv cu 5,4%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (23,5%) si lucrarile de constructii noi (6%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au inregistrat o scadere cu 21,6%.

Lucrarile de constructii executate in luna iulie 2007, comparativ cu luna iulie 2006, au inregistrat in termeni reali, o crestere cu 25,1 %, crestere evidentiata pe toate tipurile de constructii. Lucrarile efectuate la cladiri rezidentiale au inregistrat o crestere de 29%, cele la cladirile nerezidentiale cu 27,9%, iar constructiile ingineresti au urcat cu 22,7%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (34,2%), lucrarile de constructii noi (24,2%) si lucrarile de intretinere si reparatii curente (20,1% ).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri