Romanii au semnat peste 300 de contracte de achizitie de locuinte atat pe litoralul Marii Negre din Bulgaria cat si in statiunile montane din tara vecina beneficiind de preturile mici ale apartamentelor, potrivit datelor organizatorilor ultimelor trei targuri imobiliare care au avul loc in Capitala.
"Cei mai multi au cumparat apartamente cu o singura camera, pe litoralul bulgar, preturile pentru acest tip de locuinte fiind cuprinse intre 35.000-50.000 euro in functie de suprafata locuibila si de statiunea aleasa. Romanii nu au ocolit nici zonele montane precum Bansko, Borovets si Pamporovo", au declarat potrivit NewsIn reprezentanti ai companiilor care au intermediat contractele.

Companiile bulgare prezente la targurile imobiliare din Romania au scos pe piata atat apartamente cat si case aflate pe litoralul bulgaresc. Cele mai multe locuinte din cadrul proiectelor rezidentiale, au avut pretul minim de pornire de 27.500 euro, iar cel maxim a ajuns la 99.000 euro. Apartamentele cu doua camere din Bulgaria s-au vandut pe perioada targurilor din capitala cu preturi de pana la 75.000 euro, iar cele de trei camere cu circa 90.000 euro.

"Apetitul ridicat al romanilor pentru investitiile imobiliare ii incurajeza pe organizatori sa reuneasca in cadrul acestor evenimente cat mai multe companii, pentru a putea satisface toate segmentele de public. Cum era si de asteptat, cei mai multi vizitatori au fost inregistrati in week-end, aproximativ 13.000 in cele doua zile. Am reusit sa interactionam cu toate categoriile de public, de la investitori, cumparatori de proprietati de lux, vile din clasa medie, apartamente sau locuinte de vacanta, dar si cautatori de oferte ieftine", a declarat partner managerul companiei imobiliare EuroMetropola, Monica Marin.

Anul 2007 a fost unul dintre cele mai bogate din punct de vedere al manifestarilor de acest gen, insumand nu mai putin de 10 targuri si expozitii desfasurate in Capitala. Provincia nu sta la fel de bine la acest capitol, interesul pentru organizarea expozitiilor cu tematica imobiliara fiind relativ scazut, inregistrandu-se numai trei astfel de evenimente de la inceputul anului: „Bani si case” in aprilie la Sibiu, Condominium in mai la Cluj si tIMOn in luna mai la Constanta.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri