Aura Investments a preluat terenul de 25.000 de metri patrati din Craiova, prin intermediul subsidiarei sale National Commercial Center BV (NCC), care mai construieste deja in Romania alte sapte centre comerciale sub brandul Galleria. Pretul terenului s-a ridicat la 10,5 milioane de euro, iar partea grupului israelian in afacer se ridca la 25%.

In urma unei tranzactii separate, o alta subsidiara a grupului israelian, Aura Europe, a semnat un memorandum de intelegere cu Plaza BAS BV, subsidiara a Plaza Centers NV si a grupului Baron-Adam, pentru a cumpara participatii la mai multe companii. Aura va prelua restul de 25% din capitalul Bas Development SRL, devenind astfel proprietarul unic al companiei, care construieste un proiect rezidential cu 385 de locuinte in Ploiesti.

Compania israeliana mai detine in Ploiesti un alt teren destinat construirii a 265 de apartamente si estimeaza ca investitia in acest proiect se ridica la 31 milioane dolari, mizand pe un profit de 39,3 milioane dolari.

Citeste si:

Aura va cumpara si 50% din Sunny Invest SRL, companie care intentioneaza sa construiasca un proiect rezidential cu 250 de locuinte, cu o investitie de 17,5 milioane euro. Reprezentantii grupului israelian estimeaza ca odata cu finalizarea lucrarilor, valoarea de piata a ansamblului va fi de 22,5 milioane euro.
Compania va mai achizitiona si 50% din Colorado Invest SRL, care detine un teren in Brasov, unde vor fi construite 425 de locuinte. Compania previzioneaza ca investitia va totaliza 33,6 milioane euro, iar valoarea de piata va fi de 42 milioane euro.

Aura si Plaza Centers colaboreaza deja la constructia a 3.000 de apartamente, in cadrul a cinci proiecte imobiliare, si a doua centre de birouri in Romania, sub denumirea Primavera. Aura Investments este listata la Bursa de Valori din Tel-Aviv si are in lucru mai mult de 20 de proiecte rezidentiale, de office si retail in Romania, Ungaria si Kazakhstan. In Romania, compania a anuntat printre altele dezvoltarea de proiecte rezidentiale in Snagov si Ploiesti si a construit centrul comercial Nasaud Shopping Center, din Bucuresti.