Consultantii Eurisko preconizeaza pentru 2008 o stagnare a interesului investitorilor pentru zona de nord a Capitalei, unde se va inregistra un ritm de crestere a preturilor pe metrul patrat din ce in ce mai lent in comparatie cu anii precedenti.

"Atentia investitorilor se va indreapta catre zone considerate pana acum cu randamente mici. Sudul, estul si vestul Capitalei, dar si zonele limitrofe ofera suprafete necesare si suficiente dezvoltarii unor proiecte imobiliare la preturi inca accesibile. Zonele care in anii trecuti pareau neinteresante din cauza distantei se prefigureaza a fi la mare cautare", este de parere managerul departamentului terenuri al Eurisko, Valeiu Ichert.

Potrivit consultantilor imobiliari, o alta tendinta este data de investitorii care cumpara terenuri in tara, mai ales in orase cu peste 100.000 de locuitori, unde s-au anuntat deja o serie de dezvoltari. "Interesul este pentru proiectele rezidentiale, pentru spatii logistice si industriale, dar si pentru lanturile de retail, shopping malls, supermarketuri, hypermarket si bricolaj. Unii dezvoltatori axati pe partea de retail au deschis chiar si cate doua magazine in acelasi oras", mai spun analistii Eurisko, care considera ca, in acest an, alaturi de rezidential vor urca si tranzactiile din retail si industrial.

Compania Eurisko Consulting a fost fondata in 1997 la Bucuresti si are in prezent circa 100 de consultanti la nivel national.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Urbanismul Bucurestiului, o colectie de situatii litigioase si ilegale
Setari Cookie-uri