Sonae Sierra si Caelum Development au incheiat un parteneriat in vederea dezvoltarii celui mai mare mall din tara, Parklake Plaza, din Bucuresti, investitia programata depasind 700 milioane euro.
Parklake Plaza va fi inaugurat in aprilie 2011 si va fi situat zona de est a Capitalei, in Sectorul 3. Proiectul va absorbi o investitie totala de peste 700 milioane de euro, desfasurandu-se pe o suprafata totala construita de 8,2 hectare si avand o suprafata inchiriabila (GLA) de 110.000 metri patrati.

Proiectul va fi construit pe cinci nivele, va avea 443 de magazine si o parcare subterana de 3.300 de locuri. “Parklake Plaza va include hipermarketul Cora, multiplexul Cinema City cu 14 sali de cinema, cele mai importante marci nationale si internationale, precum si o oferta exclusiva de fashion si divertisment”, a anuntat David Sharkey, CEO Caelum Development.

“Bucurestiul este cel mai dezvoltat oras din Romania din punct de vedere economic, contribuind cu circa 21% la produsul intern brut si asigurand un sfert din productia industriala a tarii. Zona in care va fi localizat Parklake Plaza are o densitate mare a populatiei, avand 475.000 de locuitori la mai putin de 10 minute departare si 1,5 milioane de locuitori la mai putin de 30 de minute“, a declarat Alvaro Portela, CEO Sonae Sierra.

Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca prin preluarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, care a fost inaugurat in noiembrie 2006. In prezent, compania dezvolta doua noi centre comerciale in orasele Craiova si Ploiesti care vor fi inagurate in 2009, respectiv 2010, investitiile totale fiind estimate la 293 milioane de euro.

Caelum Development este prezent pe piata romaneasca din septembrie 2006, in ianuarie 2007 achizitionand terenul Parklake Plaza in colaborare cu Ri Investments. In prezent, portofoliul Caelum Development cuprinde 46 de proprietati (in folosire sau in constructie) in Polonia, Romania, Ungaria si Germania.

Un alt proiect gigant asteptat in Bucuresti este Baneasa Shopping City, initial anuntat ca cel mai mare mall din Romania, ce va fi inaugurat pe 18 aprilie, dupa o investitie de 150 milioane de euro. Baneasa Shopping City are o suprafata inchiriabila de peste 85.000 metri patrati si 1.500 de locuri de parcare subterana, fiind parte integrata a Zonei Comerciale Baneasa, un parc de retail intins pe o suprafata de 450.000 metri patrati, care va mai cuprinde: IKEA, Carrefour, impreuna cu galeria comerciala Feeria, Metro, Bricostore, Mobexpert si Motor City.

O alta deschidere anuntata pentru acest an este cea a Sun Plaza, proiect dezvoltat de EMCT impreuna cu Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste Bank, situat in apropiere de Piata Sudului. Sun Plaza va avea o suprafata totala construita de 196.000 metri patrati, din care 78.000 metri patrati suprafata inchiriabila si o capacitate de 2.000 locuri, prin parcarea subterana si cea exterioara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri