Firma a anuntat ca valoarea neta a activelor a fost de 15,25 euro pe actiune la finalul anului 2007.
MEL a anuntat ca scaderea profitului s-a datorat in principal reevalarii castigurilor din portofoliul sau de proprietati, ceea ce a reflectat impactul conditiilor actuale de pe piata din sectorul imobiliar.

Compania a mentionat ca valoarea neta a activelor pe 2007 ar putea fi ajustata in crestere, la 21,21 euro/actiune, dar aceasta depinde de proiectele in curs. Meinl European Land a insistat, insa, ca nu exista nicio certitudine in aceasta privinta.

MEL a anuntat ca programul nu va suferi schimbari si ca termenul limita pentru obtinerea aprobarii pentru incheierea afacerii CPI/Gazit ramane finalul celui de-al doilea trimestru din 2008.
Aceasta afacere, anuntata in martie si pusa sub semnul indoielii de analisti si micii actionari, ar permite companiei imobiliare Gazit-Globe, listata la Tel Aviv, si Citi Property Investors Europe sa faca o investitie strategica de 800 milioane euro in MEL.

Compania a mai mentionat ca portofoliul sau de proprietati a crescut anul trecut cu aproximativ 50%, pana la 2,7 miliarde euro, si ca veniturile din inchirieri au sporit cu 24%, la 120 milioane euro.