Compania ungara TriGranit, una dintre cele mai mari companii de constructie din regiune, va prelua activitatile celor trei centre comerciale pe care dezvoltatorul austriac Immoeast le detine in Romania, acesta din urma avand o participatie de 25% la capitalul TriGranit, potrivit Budapest Business Journal.

Immoeast, care detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro, si-a exprimat dorinta ca TriGranit sa preia toate operatiunile sale din Romania. In 2006, compania ungara a mai semnat un contract in valoare de 11,5 milioane de dolari pentru a prelua operatiunile Arenei Sportive din Budapesta.

“Romania este una dintre cele mai importante piete pentru TriGranit, puterea de cumparare fiind in crestere, iar acest lucru implica constructia de proprietati tot mai mari”, a declarat Sandor Nyul, COO al TriGranit. Printre proiectele devoltate in Romania de TriGranit se numara Esplanada City Center Bucuresti, Polus Comercial Center Cluj si Polus Comercial Center Constanta.

Compania a mai anuntat ca va participa prin Polus Real Estate, alaturi de Consiliul Local, la construirea Cartierului Tineretului din Cluj Napoca, o investitie estimata la 510 milioane euro.

TriGranit Development Corporation este o companie internationala specializata in dezvoltarea si managementul de proiecte impobiliare, activa in 11 tari din Europa Centrala si de Est. Compania detine un portofoliu de proiecte finalizate in valoare de doua miliarde de euro si alte proiecte in curs de dezvoltare, in cadrul unor parteneriate public-private si investitii directe, valorand aproximativ 8,5 miliarde de euro.

Actionariatul TriGranit este format din fondul austriac de investitii Immoeast, oamenii de afaceri maghiari Sandor Demjan si Sandor Csanyi, Peter Munk, om de afaceri canadian si Nathaniel Rotschild, din familia de bancheri britanici Rotschild.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si