Pe o piata aproape saturata, dezvoltatorul Hercesa anunta un proiect de 500 mil. euro

Dezvoltatorul spaniol Hercesa International, prezent si pe piata din Romania, a anuntat ca va investi 500 milioane de euro intr-un proiect rezidential cu 2.000 de apartamente, situat in apropiere de Sofia, desi analizele au aratat ca piata imobiliara din Bulgaria se apropie de saturatie.

Hercesa va dezvolta un ansamblu rezidential ce va fi amplasat intre orasele Sofia si Pernik, iar viitori locatari ai celor 2.000 de apartamente vor avea un tren care va face legatura cu ambele orase. Prima faza a proiectului va fi livrata la sfarsitul anului 2012, intregul ansamblul urmand a fi finalizat pana in 2016.

“Avem o experienta de 33 de ani pe pietele imobiliare din intreaga lume si acest lucru va face diferenta intre proiectele noastre si cele ale altor dezvoltatori. In plus, credem ca piata rezidentiala din Bulgaria inca mai are potential de crestere”, a declarat Nikolina Nikolova, CEO al diviziei Hercesa din Bulgaria.

Aceasta a daugat ca cel mai important lucru este imbunatatirea infrastructurii, care sa asigure sigurata viitorilor clienti.

Insa consultantii imobiliari din Bulgaria sunt de parere ca piata imobiliara locala este aproape de saturatie, cererea este tot mai scazuta si increderea clientilor la fel. Mihail Chobanov, managing director al agentiei imobiliare Bulgarian Properties, afirma ca singurul sector in care inca se mai observa cresteri de preturi este sectorul rezidetial de lux.

Hercesa a intrat pe piata imobiliara din Romania in anul 2004, prin cumpararea imobilul in care a functionat hotelul Cismigiu si cinematograful Bulevard, valoarea de piata a acestuia fiind atunci de circa doua milioane de euro. In prezent, cladirea se afla in proces de reabilitare, urmand ca aici sa fie nou sediul central al Hercesa Romania, precum si apartamente in regim hotelier si birouri .

Hercesa si-a dezvoltat activitatea imobiliar-rezidentiala, din 1975, in Peninsula Iberica. In prezent, compania gestioneaza peste 4.500 de locuinte cu regim special si detine alte aproximativ 30.000 de locuinte in diferite stadii de dezvoltare, in tari precum: Spania, Portugalia, Romania, Bulgaria, Cehia, Polonia, Maroc, Ecuador, Mexic si Panama.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri