Fondul britanic de investitii Danube Property a achizitionat Biharia Office Building in cadrul unei tranzactii intermediate de catre Atisreal Romania, care apartine grupului francez BNP Paribas.

Biharia Office Building este situata in zona de nord a Bucurestiului in vecinatatea unor centre comerciale si de afaceri reprezentative, cum ar fi showroom-ul Ford, Metav Business Park sau Phoenicia Hotel.

"Discutiile au inceput in 2007 si au fost incheiate in 2008, asa cum s-a intamplat cu putinele tranzactii incheiate anul acesta. Danube Property este unul dintre cele mai active fonduri de investitii de pe piata locala, incheind anul acesta patru tranzactii", a declarat Viorel Lacatus, director de investitii Atisreal Romania.

Biharia Business Center totalizeaza 5.000 metri patrati de spatii de birouri. Suprafata totala construita este de 8000 mp, cladirea avand sase nivele.

Biharia Business Center ofera circa 880 mp de spatii de birouri pe fiecare nivel si de 73 de locuri de parcare.

In noua proprietate preluata de Danube Property Fund isi au sediul Mercedes Romania si divizia de leasing a Erste Bank - BCR.

Tranzactiile imobiliare finalizate in primele noua luni ale anului au depasit un miliard de euro, cea mai importanta fiind vanzarea-cumparare la termen realizata de catre RREEF Real Estate pentru 340 milioane de euro.

Tranzactiile de mari dimensiuni au fost incepute in 2007, iar valoarea totala este cu aproximativ 50% mai mica fata de valoarea tranzactiilor finalizate in aceeasi perioada a anului trecut.

Cititi si Topul celor mai mari 10 tranzactii imobiliare din 2008


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Metro si BCR ofera 1.500 EUR fetitelor nascute astazi in Bucuresti