CB Richard Ellis - Pierderi de 36,7 mil. dolari in T1

Compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Group (CBRE), prezenta pe piata locala prin intermediul CBRE|Eurisko, a anuntat pierderi de 36,7 milioane de dolari in primul trimestru al anului, respectiv 14 centi per actiune.
CBRE a raportat venituri de 890,4 milioane de dolari pentru primul trimestru din 2009, in sacadere cu 34, 83% fata de aceasi perioada a anului trecut, cand compania a inregistrat venituri de 1,2 miliarde de dolari.

Desi CBRE si-a marit numarul de clienti in primul trimestru, veniturile sale au continuat sa scada intrucat majoritatea clientilor si-au restrans activitatile. Consultantul a semnat zece noi contracte in primele trei luni, cu companii precum: France Telecom sau PepsiCo si si-a extins serviciile pentru alte cinci companii, printre care si Nokia.

Contractul semnat cu Nokia va acoperi portofoliul de 20 milioane de mp al producatorului de telefone mobile, ce include 380 de proprietati in 60 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia si America.

Pentru a-si consolida pozitia in Europa Centrala si de Est, CBRE s-a alaturat in urma cu doua luni companiei bulgare MBL Eood, infiintata in anul 2007 si avand 15 angajati. Asocierea cu MBL Eood a venit dupa ce, in februarie 2008, CBRE a preluat compania romaneasca Eurisko Consulting si dupa afilierea cu Atria Group, din Grecia.

CBRE a raportat un profit de 83,9 milioane de dolari pentru anul 2008, in scadere cu 78,5% fata de cel din 2007, de 390,5 milioane de dolari.

CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume, raportat la incasarile din 2008. Compania are peste 30.000 de angajati si ofera servicii proprietarilor, investitorilor si chiriasilor prin cele peste 300 de birouri (excluzand agentiile afiliate).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Cum și-a salvat business-ul un antreprenor din imobiliare în vreme de pandemie
Setari Cookie-uri